Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă al Partidului Liberal

|versiune pentru tipar||
PL / 7 octombrie 2008
Partidul Liberal

Astăzi, în jurul orei 17.00, preşedintele Filialei Orhei a Partidului Liberal, dl Mihai Cârlig, a fost reţinut de către poliţia din Orhei pe motivul că a organizat mitingul din cadrul Caravanei “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova” la 5 octombrie 2008. Dlui Mihai Cârlig i se aduc învinuiri în conformitate cu articolul 174/1, ce prevede tragerea la răspundere pentru încălcarea locului desfăşurării întrunirii, şi cu articolul 174/6, care prevede tragerea la răspundere pentru jignirea premeditată a onoarei şi demnităţii vicecomisarului de poliţie Orhei V.Golban şi a şefului Gărzii populare.

Partidul Liberal consideră reţinerea dlui Mihai Cârlig drept un abuz grosolan şi o încălcare flagrantă a legii de către organele de poliţie din Orhei, întrucât dl Mihai Cârlig s-a prezentat de bună voie şi nesilit la poliţie, iar învinuirea care i se aduce nu are nici un temei juridic deoarece ultrajul de care este acuzat nu a avut loc şi este inventat, astfel ca poliţia să aibă motiv de a-l reţine în arest. Articolul 174/1 la care se face referinţă nu prevede arest administrativ. În ceea ce priveşte acuzaţia de încălcare a locului desfăşurării mitingului, articolul 14.3 al Legii privind Întrunirile prevede că decizia finală cu privire la modificarea orei, a locului sau a formei de desfăşurare a întrunirii îi aparţine organizatorului.

Partidul Liberal califică abuzul poliţiei din Orhei drept parte a unei campanii ample de represiune şi intimidare a membrilor şi simpatizanţilor PL şi cere eliberarea imediată a preşedintelui Filialei Orhei a PL, dl Mihai Cârlig, precum şi încetarea persecuţiilor nejustificate la care sunt supuşi participanţii la Caravana “Retragerea Armatei Ruse de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Departamentul de Comunicare al PL
Apel al Partidului Liberal către cetăţenii Republicii Moldova vorbitori de limbă rusă Comunicat de presa al PL privind pichetarea Preşedinţiei de către consilierii fracţiunii Partidului Liberal