Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal susţine revendicările profesorilor

|versiune pentru tipar||
PL / 11 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal susţine acţiunile de protest ale profesorilor care cer majorarea salariului minim până la 900 de lei din luna ianuarie anul viitor, iar din luna iulie — până la minimul de existenţă.

Partidul Liberal a criticat în repetate rânduri politica comunistă în domeniul învăţământului şi consideră că actuala guvernare, în mod intenţionat, supune intelectualitatea din învăţământ la umilinţă, astfel încât profesorii să fie permanent preocupaţi de grija zilei de mâine şi mai puţin de educaţia tinerei generaţii şi de modul dezastruos în care este guvernată republica.

De asemenea, Partidul Liberal protestează împotriva încercărilor autorităţilor comuniste de a le interzice profesorilor să intre în grevă, încălcându-le astfel unul dintre drepturile fundamentale.

Considerăm că cerinţele profesorilor sunt mai mult decât modeste, iar Guvernul Republicii Moldova dispune de toate mijloacele necesare pentru a majora salariile bugetarilor, astfel încât salariul minim să fie egal cu minimul de existenţă. Stoparea exodului masiv al cadrelor didactice din sistemul de învăţământ poate avea loc numai în cazul în care guvernarea ar majora substanţial salariile. Un profesor universitar ar trebui să fie remunerat la fel ca şi un deputat din Parlamentul RM, iar învăţătorii să primească jumătate din salariul pe care îl primesc aleşii poporului.

Reieşind din cele expuse mai sus, PL cere Guvernului şi Parlamentului RM:

Departamentul de Comunicare al PL
Consilierii liberali au pichetat întreprinderea “Moldova-Gaz” Consilierii Liberali au suspendat pichetarea “Moldova-Gaz”