Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consilierii Liberali au suspendat pichetarea “Moldova-Gaz”

|versiune pentru tipar||
PL / 12 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Marţi, 11 noiembrie, consilierii liberali au continuat protestele în faţa întreprinderii “Moldova-Gaz” împotriva sistării livrărilor de gaze naturale către SA “Termocom” şi a privării de energie termică a consumatorilor din mun. Chişinău. La acţiune s-au alăturat cetăţenii municipiului şi susţinătorii PL.

După finalizarea acţiunii de protest consilierii liberali au decis să intre în sediul întreprinderii “Moldova-Gaz” pentru a dialoga cu conducerea întreprinderii pe marginea stopării livrărilor de gaze naturale către SA “Termocom”, dar nu au fost lăsaţi să intre. Interdicţia impusă consilierilor liberali s-a extins şi asupra lucrătorilor întreprinderii “Moldova-Gaz”, care nu se puteau întoarce la locul lor de lucru.

Între timp, la sediul “Moldova-Gaz” au sosit reprezentanţii poliţiei care au primit informaţia despre intenţia consilierilor liberali de a intra în blocul întreprinderii. Reprezentanţii poliţiei nu au avut acces în instituţie şi nu au încercat să stabilească cauza interdicţiei aplicate de “Moldova-Gaz” în cazul consilierilor liberali şi al funcţionarilor de la întreprindere.

La întrebarea reprezentanţilor poliţiei dacă consilierii liberali s-au înregistrat pentru audieri din timp, Corina Fusu, consilier municipal, vicepreşedinte al PL, a comunicat că împreună cu ceilalţi consilieri municipali îşi exercită dreptul de a solicita informaţie de la “Moldova-Gaz” fără a avea nevoie de avizare prealabilă.

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, consilier municipal, a făcut apel la conducerea “Moldova-Gaz” să renunţe la şantajul politic, menţionând că “jocurile politice ale guvernării comuniste nu trebuie să afecteze în nici un fel sănătatea copiilor şi a populaţiei mun. Chişinău în general”.

Ieri seara, Consiliul Municipal Chişinău a adoptat o decizie în baza unui proiect de decizie propus de Eduard Muşuc cu privire la soluţionarea problemei sistării de gaze naturale către furnizorul de energie termică. Partidul Liberal consideră iniţiativa lui E. Muşuc drept o confirmare a faptului că stoparea livrărilor de gaze naturale către SA “Termocom” este un şantaj politic orchestrat de guvernarea comunistă în scopul de a compromite activitatea Primarului General al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte al PL, dar şi a Partidului Liberal în întregime.

PL precizează că a votat pentru această decizie cu scopul de a fi reluată de urgenţă furnizarea agentului termic. Partidul Liberal condamnă acţiunile criminale ale autorităţilor centrale şi ale lui Eduard Muşuc îndreptate împotriva cetăţenilor mun. Chişinău cu scopul de a obţine capital politic în ajunul alegerilor parlamentare din 2009.

Dacă “Moldova-Gaz” nu îşi va respecta obligaţiile privind reluarea furnizării de gaze naturale, consilierii PL şi Partidul Liberal vor reîncepe protestele nu numai împotriva întreprinderii “Moldova-Gaz”, dar şi împotriva Guvernului RM.

Departamentul de Comunicare al PL
Partidul Liberal susţine revendicările profesorilor Partidul Liberal susţine candidaturile lui Eugen Tomac şi Viorel Badea pentru Parlamentul României