Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Membrii PL din şapte raioane s-au întrunit la Bălţi la seminarul IRI Moldova

|versiune pentru tipar||
PL / 24 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 23 noiembrie, la Bălţi a avut loc seminarul regional cu Partidul Liberal, organizat de Institutul Republican Internaţional (IRI). La seminar au participat reprezentanţii PL din şapte raioane, lideri ai PL din sate şi comune, preşedintele PL Mihai Ghimpu şi liderii mai multor Filiale ale PL.

Participanţii la seminar au avut următoarele obiective: însuşirea tehnicilor de campanie electorală; cunoaşterea abilităţilor de lucru cu alegătorii; definirea legăturii dintre mesajul electoral şi grupul-ţintă de alegători; îmbunătăţirea comunicării interne ş.a.

Liliana Viţu, coordonatoare de program în cadrul IRI Moldova, a vorbit în deschiderea seminarului despre tehnicile electorale. Dorian Furtună, expert independent în comunicare politică, a susţinut o prelegere despre structurarea mesajului electoral al partidelor politice. Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a ţinut să accentueze în discursul său importanţa transmiterii corecte a mesajului electoral şi necesitatea consolidării structurilor în perioada preelectorală. “Partidul Liberal nu poate dezamăgi electoratul şi este obligat să realizeze schimbarea pe întreg teritoriul Republicii Moldova”, a remarcat preşedintele PL.

După seminarul de la Bălţi, Mihai Ghimpu a avut o întâlnire cu cetăţenii din satul Sărăteni r-nul Teleneşti, cu care a discutat despre situaţia social-politică din Republica Moldova, inclusiv despre situaţia din municipiul Chişinău privind sistarea livrărilor de gaze naturale de către “Moldova-Gaz” la comanda Guvernului. În urma discuţiilor, cetăţenii s-au arătat foarte dezamăgiţi de guvernarea comunistă, mizând pe alegerile parlamentare din 2009 în vederea realizării schimbării.

Departamentul de Comunicare al PL
Adunarea Generală a organizaţiei locale Centru a PL a ales o conducere nouă PL condamnă poziţia MAEIE al R. Moldova în legătură cu alegerile parlamentare din România