Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal condamnă acţiunile poliţei municipale îndreptate împotriva persoanelor din cadrul echipelor electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României

|versiune pentru tipar||
PL / 27 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Marţi, 25 noiembrie, reprezentanţii organelor de poliţie din municipiul Chişinău au reţinut doi membri ai Partidului Liberal, care lipeau afişe electorale în sprijinul candidaturii lui Eugen Tomac la alegerile parlamentare din România, din 30 noiembrie curent. Persoanele reţinute au fost transportate la comisariatul de poliţie sectorul Botanica, unde li s-au întocmit procese verbale, urmând să se pronunţe asupra acestui caz instanţa de judecată.

Astăzi, 27 noiembrie, Constatin Valentin Răducanu, cetăţean român, membru al staff-ului electoral condus de Eugen Tomac, candidat electoral din partea PD-L pentru Parlamentul României, a fost reţinut de către poliţia municipală. Maşina lui Valentin Răducanu a fost oprită de reprezentanţii poliţiei, care sub pretextul deţinerii unei informaţii despre comiterea unor presupuse încălcări ale legislaţiei moldoveneşti în timpul participării lui la campania electorală pe teren, după care cetăţeanul român a fost condus la comisariatul de poliţie sectorul Centru.

Partidul Liberal condamnă acţiunile poliţiei municipale care urmăresc persecutarea şi intimidarea participanţilor la campaniile electorale ale candidaţilor din RM pentru Parlamentul României. PL califică aceste măsuri drept inacceptabile pentru un stat cu aspiraţii europene şi cheamă autorităţile moldoveneşti să acţioneze în conformitate cu legislaţia naţională în vigoare, dar şi cu normele internaţionale la care RM este parte, pentru a asigura realizarea deplină a drepturilor cetăţenilor români din RM de a vota şi a fi votaţi.

Departamentul de Comunicare al PL
Declaraţia PL cu privire la Bugetul de stat pentru 2009 drept unul discriminatoriu, antipopular şi antisocial La Chişinău a avut loc reuniunea Consiliului Central al PL