Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Chişinău a avut loc reuniunea Consiliului Central al PL

|versiune pentru tipar||
PL / 29 noiembrie 2008
Partidul Liberal

Sâmbătă, 29 noiembrie curent, la Chişinău a avut loc reuniunea Consiliului Central al Partidului Liberal, cu participarea primarilor şi consilierilor PL aleşi în organele de administrare publică locală. La reuniune au participat preşedintele PL Mihai Ghimpu, vicepreşedinţii Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru, liderii Filialelor PL din republică, membrii Biroului Permanent, Eugen Tomac, membru al PD-L din România, alţi invitaţi.

Principalele puncte ale ordinii de zi au fost activitatea primarilor şi consilierilor, pregătirea responsabililor PL pentru Consiliile electorale raionale, alegerea unor membri în Biroul Permanent.

Au ţinut discursuri preşedintele PL Mihai Ghimpu, Vasile Chircu, primar de Grebleşti, Străşeni, Mihai Raieţchi, primarul comunei Sărăţica Nouă, Leova, Igor Jugănaru, preşedintele Filialei PL din Leova, Ion Ojoga, consilier raional Criuleni, Boris Ivasi, preşedintele filialei PL din Soroca, Valeriu Munteanu, primar de Floreni, Anenii Noi, Anatol Arhire, preşedintele Filialei PL din Ungheni, Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru, vicepreşedinţi ai PL.

În deschiderea lucrărilor, Mihai Ghimpu le-a mulţumit tuturor colegilor pentru munca pe care o depun zi de zi şi şi-a exprimat convingerea că la alegerile parlamentare din primăvara anului viitor cetăţenii Republicii Moldova vor opta pentru Schimbare şi plecarea de la putere a guvernării comuniste. Aleşii locali au vorbit despre dificultăţile cu care se confruntă localităţile conduse de democraţi, despre ilegalităţile pe care le comit comuniştii în raioanele unde sunt la putere, precum şi despre încrederea cetăţenilor în Partidul Liberal, pe care îl consideră singura forţă politică în stare să aducă Schimbarea în 2009. Dorin Chirtoacă i-a îndemnat pe colegi să fie mai receptivi la necesităţile cetăţenilor din sate şi comune şi să identifice soluţii la problemele acestora. Valeriu Munteanu, primarul comunei Floreni, a menţionat faptul că în echipa PL trebuie să fie atraşi oameni profesionişti, necompromişi, care nu au fost afectaţi de mentalităţile comuniste.

Boris Ivasi, preşedintele Filialei PL din Soroca, a adus în dezbatere faptul că cetăţenii nu au acces la mass-media publică şi a propus mai multe soluţii de a transmite mesajul PL în întreaga republică.

Eugen Tomac, candidatul PD-L la funcţia de deputat în Parlamentul României, a mulţumit membrilor PL pentru sprijinul şi munca depusă de aceştia în perioada campaniei electorale.

Consiliul Central a ales noi membri ai Biroului Permanent: Ion Apostol, Vadim Cojocaru şi Ana Guţu.

În încheierea şedinţei, a fost supusă analizei activitatea Filialei PL din Călăraşi. Mai mulţi colegi din partid, inclusiv Mihai Ghimpu, Dorin Chirtoacă, Anatol Şalaru, Anatol Arhire, Lilian Carp, Vasile Pleşcanu au adus critici severe activităţii deficitare a preşedintelui Filialei PL Călăraşi, Sergiu Cojocaru, şi au cerut demiterea acestuia din funcţie.

Consiliul Central a votat pentru eliberarea dlui Sergiu Cojocaru din funcţia de preşedinte al Filialei PL din Călăraşi şi retragerea calităţii de membru al PL.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal condamnă acţiunile poliţei municipale îndreptate împotriva persoanelor din cadrul echipelor electorale ale candidaţilor pentru Parlamentul României Declaraţie a PL cu privire la condamnarea atacurilor liderului PPCD împotriva postului Pro TV Chişinău