Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Comunicat de presă privind intimidarea membrilor Partidului Liberal de către poliţie

|versiune pentru tipar||
PL / 3 decembrie 2008
Partidul Liberal

Partidul Liberal protestează împotriva acţiunilor organelor de poliţie din teritoriu, care, sub pretextul verificării autenticităţii semnăturilor depuse de PL la Ministerul Justiţiei pentru reînregistrarea partidului, efectuează interogări ale membrilor PL din teritoriu. PL consideră că nu există nici un temei juridic de interogare a acestora şi că, în realitate, scopul acţiunilor organelor de poliţie este de a intimida şi de a împiedica activitatea normală a Filialelor teritoriale ale PL. Aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţa opiniei publice de preşedintele PL Mihai Ghimpu, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute astăzi, 3 decembrie.

Dl Mihai Ghimpu a afirmat că “Ministerul Justiţiei trebuia să verifice veridicitatea semnăturilor membrilor noştri până la aprobarea modificărilor din Statutul PL, iar poliţia nu are nici un drept să-i interogheze şi să-i intimideze pe membrii PL.”

Partidul Liberal aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că la 3 noiembrie 2008 Ministerul Justiţiei, în temeiul articolului 10 din Legea nr. 294 “Cu privire la partidele politice”, a decis să înregistreze modificările în Statutul Partidului Liberal. Aceste modificări au fost necesare ca urmare a modificării Legii cu privire la partidele politice. Astfel, prin Hotărârea Consiliului Central al PL au fost efectuate unele schimbări în Statutul PL.

Deoarece sigla PL era asemănătoare cu cea a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene, iar Legea cu privire la partidele politice interzice folosirea unei sigle asemănătoare cu simbolica unui stat sau a unei instituţii internaţionale, Partidul Liberal a fost nevoit să modifice sigla. Astăzi sigla PL este formată din 27 de stele — numărul statelor membre ale UE — şi cea de a 28-a stea, în mâinile a doi oameni, ceea ce ilustrează scopul programatic al PL: integrarea RM în UE, astfel încât Republica Moldova să devină al 28-lea stat membru al UE.

Partidul Liberal consideră că, fiind formaţiunea politică percepută în societate ca adevărata forţă de Opoziţie, capabilă să învingă partidul de guvernământ — PCRM la viitoarele alegeri, actuala guvernare comunistă încearcă cu disperare să fabrice motive pretins legale pentru a scoate Partidul Liberal în afara legii, astfel încât să nu poată participa la scrutinul parlamentar din anul 2009.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Partidul Liberal denunţă şantajul energetic al Guvernului, prin intermediul Moldova-Gaz, împotriva locuitorilor Municipiului Chişinău Partidul Liberal a participat la expoziţia partidelor politice “Partide.md”