Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

A avut loc conferinţa ordinară a PL din Cimişlia

|versiune pentru tipar||
PL / 29 decembrie 2008
Partidul Liberal

Duminică, 28 decembrie, a avut loc conferinţa ordinară a Partidului Liberal din raionul Cimişlia. La eveniment au participat delegaţiile organizaţiilor locale, vicepreşedinţii PL Dorin Chirtoacă şi Anatol Şalaru. Prezenţa la conferinţă a fost de peste 170 de persoane.

Primarul General al municipiului Chişinău, vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, în deschiderea lucrărilor a menţionat: “Deşi temperatura nu este obişnuită pentru a sta la o astfel de manifestare publică, suntem aici destul de mulţi şi mă bucur să văd interesul pe faţa dvs. Am simţit de cum am intrat în această sală că există o preocupare aparte pentru soarta noastră şi sunt mândru de faptul că suntem colegi în cadrul formaţiunii. Despre Cimişlia se spunea că este a comuniştilor. Ceea ce văd eu astăzi aici îmi dă încredere şi speranţă că lucrurile stau altfel”. În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă a spus: “Este cert faptul că guvernarea comunistă nu mai are susţinerea pe care o avea în 2001 sau 2005. Săptămâna trecută am fost la Briceni. În nordul republicii, votul pentru comunişti a fost şi se pretinde a fi unul foarte consistent. Deşi toate structurile administrative sunt dominate la Briceni de comunişti, oamenii înşişi spuneau că această guvernare trebuie să plece şi scandau «Jos comuniştii!». În sufletul oamenilor s-a creat deja o dorinţă de schimbare, pentru că noi mergem deschis în faţa cetăţenilor, sinceri şi fără gânduri ascunse. Suntem convinşi că, aşa cum am reuşit să aducem Schimbarea în municipiul Chişinău, vom reuşi, în primăvara anului 2009, la nivelul întregii republici.”

Vicepreşedintele PL Anatol Şalaru a criticat dur activitatea partidului comunist: “Nu credeţi că e imoral ca averea familiei Voronin — potrivit presei din Rusia — să fie de două miliarde de dolari, iar oamenii simpli să moară de foame? De ce într-o republică unde se spune că nu sunt bani pentru a mări pensiile şi salariile, preşedintele Voronin, într-o singură vizită privată la Mosova a cheltuit din bugetul statului 660 de mii de lei pentru o simplă recepţie? Câte pensii se plăteau din aceşti bani? Toată această grupare va fi la putere şi va face ce vrea atât timp cât noi, cetăţenii, vom accepta şi vom tolera toate aceste fărădelegi comise de ei. Mă bucur că oamenii au început să înţeleagă că pe partidul comunist nu-l doare soarta lor, ci urmăreşte doar interese personale şi de grup.”

Gheorghe Şalaru, unul dintre liderii PL din Cimişlia, a vorbit despre situaţia social-politică din raion: “Cimişlia este pe primul loc din republică după numărul celor care au plecat să muncească peste hotare. La ora actuală, peste un milion de cetăţeni, cel puţin o dată, au încercat să evadeze din acest stat condus de comunişti. Toţi aceşti oameni au plătit cel puţin câte o mie de euro pentru a putea fugi de aici. Unde sunt toţi aceşti bani? Guvernarea comunistă ne va ţine izolaţi în această republică pentru că aşa ne poate controla şi aşa se pricopseşte anual cu sume imense de bani de pe seama celor care pleacă — remitenţele trimise de emigranţi îi ajută să se menţină la guvernare, iar sumele imense pe care le plătesc cei care pleacă ilegal ajung, de cele mai multe ori, tot în mâinile celor care sunt la putere.”

Conferinţa a ales în calitate de preşedinte al Filialei PL din Cimişlia pe Gheorghe Şalaru, iar de vicepreşedinţi — pe Ion Taşcă, Svetlana Bodişteanu, Dumitru Răcilă şi Lilia Colac.

În aceeaşi zi a fost constituită Filiala Organizaţiei de Tineret a PL din Cimişlia. Tinerii au ales trei vicepreşedinţi interimari: Valerian Taşcă, Valentin Strogoteanu şi Marcel Putină.

De asemenea, în cadrul conferinţei a fost adus la cunoştinţa celor prezenţi faptul că 85 de membri ai PLDM, printre care Dumitru Răcilă, fostul preşedinte al organizaţiei orăşeneşti a PLDM şi consilierul politic Ion Taşcă au părăsit această formaţiune şi s-au înscris în rândurile PL.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Conducerea PL a participat la slujba de sfinţire a Fântânii-monument în memoria eroilor conflictului armat de pe Nistru