Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Acţiuni antitortură

|versiune pentru tipar||
PL / 27 iunie 2009
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal a desfăşurat la 26 iunie o acţiune de condamnare a torturii în Republica Moldova. Acţiunea s-a desfăşurat de Ziua Internaţională pentru sprijinirea victimelor torturii — 26 iunie 2009, la ora 21.30 în faţa sediului Ministerului de Interne din mun. Chişinău.

Scopul manifestării este solidarizarea cu victimele torturii. În cadrul acţiunii au fost comemoraţi tinerii Valeriu Boboc, Ion Ţâbuleac şi Eugen Ţapu, decedaţi în urma aplicării torturii de către organele de forţă.

Tineretul Liberal îi îndeamnă pe toţi cetăţenii să sprijine victimele torturii şi să se alăture la respectiva acţiune cu o lumânare şi flori în memoria persoanelor decedate în urma evenimentelor din 7 aprilie.

Prin această acţiune Organizaţia de Tineret îşi propune sprijinirea victimelor torturii aplicate de colaboratorii poliţiei după evenimentele din 7 aprilie şi consolidarizarea societăţii în vederea combaterii torturii.

Sursa: www.pl.md
Declaraţia OTPL cu privire la condamnarea torturii în Republica Moldova 60 de ani de la deportările staliniste din R.S.S. Moldovenească