Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă: Poliţia pregăteşte provocări la Băcioi

|versiune pentru tipar||
PL / 23 iulie 2009
Partidul Liberal

Preşedintele Organizaţiei primare a PL din Băcioi, Vitalie Şalari, a fost intimidat de poliţia din sectorul Botanica, a afirmat vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferinţe de azi.

Potrivit lui, Şalari a fost vizitat acasă de vicecomisarul sectorului Botanica şi, respective, şeful secţiei ordine publică, care l-au avertizat că în cazul în care nu va respecta ordinea publică pe 24 iulie, când la Băcioi PL planifică o întâlnire electorală, va fi sancţionat. Acest lucru a fost înregistrat video de către forţele de ordine.

Chirtoacă avertizează că sunt temeiuri de a considera că “poliţia pregăteşte provocări” la Băcioi pe 24 iulie, iar la întâlnirea cu alegătorii planificată de PL ar putea avea loc incidente. Acest caz a fost calificat de Chirtoacă drept “un fel de asigurare a poliţiei că îl vor putea lua cu succes, ridica, reţine sau aresta pe Vitalie Şalari”.

Partidul Liberal condamnă acţiunile de presiune şi intimidare exercitate de forţele de ordine asupra membrilor şi simpatizanţilor săi şi cere ministrului de interne Papuc stoparea lor imediată.

Departamentul Comunicare al PL

Candidatul electoral PL Mihai Paşcovschi a aruncat cu pietre în Preşedinţie şi Parlament de la Roma? Candidatului PL Ştefan Urâtu i s-a interzis trecerea pe teritoriul Transnistriei