Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La Mulţi Ani Domnule Preşedinte Mihai Ghimpu!

|versiune pentru tipar||
PL / 19 noiembrie 2009
Partidul Liberal

Mihai Ghimpu îşi sărbătoreşte astăzi, 19 noiembrie 2009, ziua de naştere. Cu ocazia celei de-a 58-a aniversare, colegii de partid, tinerii liberali, precum şi simpatizanţii săi îl felicită cordial, dorindu-i sprit lucid, tărie de caracter, precum şi cât mai multă sănătate într-u realizarea idealului visat.

Mihai Ghimpu s-a născut la 19 noiembrie 1951 în comuna Coloniţa, municipiul Chişinău. După absolvirea studiilor medii la Şcoala nr.1, or. Chişinău (actualmente Liceul “Gheorghe Asachi”) urmează Facultatea de Drept la Universitatea de Stat din Moldova. Din 1978 ativează în calitate de jurist la diferite întreprinderi şi ca judecător al sectorului Râşcani din mun. Chişinău. O dată cu proclamarea restructurării, se încadrează în Mişcarea de Renaştere Naţională, iar în 1989 devine unul din fondatorii Frontului Popular. Între anii 1990–1998 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi deţine funcţia de vicepreşedinte al Comisiei Juridice. În 1998 este ales Preşedinte al Partidului Reformei, transformat în Partidul Liberal (PL) la Congresul II din 24 aprilie 2005.

La alegerile locale din 3 iunie 2007, Mihai Ghimpu devine consilier municipal şi preşedinte al fracţiunii PL în Consiliu Municipal Chişinău. La 11 noiembrie 2007 a fost ales Preşedinte al Consiliului Municipal Chişinău, funcţie exercitată până în iunie 2008. Alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009 îl readuce pe Mihai Ghimpu în legislativul Republicii Moldova pentru ca după alegerile anticipate din 29 iulie 2009 să participe la formarea coaliţiei majoritare din Parlament — Alianţa pentru Integrare Europeană.

Sursa: www.pl.md

Tineretul Liberal a desfăşurat la 13 noiembrie simpozionul “În Memoria lui Gheorghe Ghimpu” Comunicat de presă privind aderarea Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal la Federaţia Internaţională a Tineretului Liberal