Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii liberali din Ciorescu au desfăşurat expoziţia “Arta — reprezentarea metaforică a realităţii”

|versiune pentru tipar||
PL / 25 ianuarie 2010
Partidul Liberal

Pe 24 ianuarie, OTPL filiala Ciorescu a desfăşurat o expoziţie cultural-artistică cu genericul “Arta — reprezentarea metaforică a realităţii”. Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Şcolii Medii Ruse din localitatea sus-meţionată, la care au fost invitaţi locuitorii comunei şi alţi oaspeţi.

Manifestaţia a început la orele 12.00 cu o expoziţie de tablouri şi broderii executate de pictorii şi meşterii din comuna Ciorescu sectorul Rîşcani. Au fost expuse tablouri atît pictate de elevi, cît şi de pictori profesionişti. Aceştia au avut ocazia să-şi facă lucrările cunoscute şi chiar să vîndă unele din tablouri. În special, s-au bucurat de un mare succes lucrările pictorului Vladimir Vodnicear.

În cadrul expoziţiei a fost organizat şi un concert în care au evoluat tinere talente din comuna Ciorescu, discipoli ai Şcolii de Arte şi ai L.T. “Nicolae Bălcescu”. Tinerii au interpretat cîntece populare şi piese ale vedetelor cunoscute de talie mondială. De asemenea concertul a inclus dansuri populare şi moderne. O surpriză pentru cei prezenţi a fost un mic spectacol de păpuşi “Hora Păpuşilor” - înscenată de elevii Secţiei Teatru ai Şcolii de Arte. Expoziţia cultural-artistică şi concertul au avut drept scop promovarea artei şi a culturii naţionale în rîndul tinerilor, cît şi încurajarea tinerelor talente din comună spre noi realizări artistice.

Manifestaţia respectivă a fost deschisă de către Sergiu Boghean, preşedintele Tineretului Liberal care a salutat iniţiativa tinerilor liberali din Ciorescu de a organiza un asemenea eveniment cultural în comună, iar Elena Răţoi, preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal din comuna Ciorescu, la finele acestuia, a mulţumit participanţilor pentru implicarea în promovarea valorilor artistice şi a culturii în rîndul tinerilor.

Departamentul de Comunicare al Partidului Liberal

Comunicat de presă al OTPL cu privire la aniversarea a 151 de ani de la Unirea Principatelor Române Tineretul Liberal anunţă Concurs pentru selectarea participanţilor la “Şcoala tânărului formator”