Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii liberali au sărbătorit Tricolorul

|versiune pentru tipar||
PL / 28 aprilie 2010
Partidul Liberal

Depuneri de flori, tineri cu panglicile drapelului în piept, expoziţie de fotografii şi trecători curioşi sau mai puţini curioşi… Aşa a început ziua de ieri, 27 aprilie, oficializată recent de către Parlamentul RM, drept “Ziua Tricolorului”.

Iniţiativa acţiunii a venit din partea Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal şi a avut drept scop informarea populaţiei despre importanţa zilei de 27 aprilie, precum şi popularizarea simbolului tricolorului. “E foarte important ca cetăţenii să fie conştienţi de această zi şi să ştie că se împlinesc 20 ani de când a revenit acasă Tricolorul”, a precizat Ion Bargan, vicepreşedintele Organizaţiei de Tineret a PL.

“A rezistat atâta timp acest simbol naţional, în ciuda rusificării intense şi problemelor ce sunt, datorită conştiinţei poporului. Dar nu trebuie să uităm că acest simbol e foarte uşor de pierdut, pentru că suntem o ţară mică”, ne spune un bătrânel, participant şi el la acţiunea tinerilor.

Totuşi, majoritatea trecătorilor nu ştiau despre ce eveniment e vorba. “Văd că au ieşit tineri cu drapelul, dar nu ştiu ce zi e astăzi”, ne-a spus Elena. Un cuplu de francezi ne-a întrebat: “Drapelul ţării voastre împlineşte douăzeci de ani?”.

Pentru informarea tuturor, tinerii împărţeau în tot oraşul simbolul Tricolorului şi fotografia lui Gheorghe Ghimpu, regretatul deţinut politic al regimului comunist care, la 27 aprilie 1990, a arborat pentru prima dată Tricolorul ca Drapel de Stat al RM pe clădirea Parlamentului.

Sursa: www.pl.md

La Hânceşti a avut loc conferinţa teritorială a Partidului Liberal Declaraţia Tineretului Liberal privind Ziua Internaţională a Libertăţii Presei