Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Tineretului Liberal privind Ziua Internaţională a Libertăţii Presei

|versiune pentru tipar||
PL / 2 mai 2010
Partidul Liberal

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal felicită reprezentanţii mass-media din Republica Moldova cu ocazia zilei de 3 mai — Ziua Internaţională a Libertăţii Presei, aducând mulţumire pentru munca depusă întru apărarea, promovarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Tineretul Liberal apreciază fermitatea instituţiilor mass-media din Republica Moldova pentru asumarea responsabilităţilor de informare, educare şi formare a opiniei publice, realizând astfel funcţiile sociale a presei. Aceste eforturi sunt răsplătitie prin consolidarea societăţii civile şi prin sporirea transparenţei în activităţile instituţiilor statale.

În pofida realizărilor din ultimul timp a presei, libertatea mass-media în Republica Moldova rămâne la un nivel nesatisfăcător. Astfel, potrivit clasamentului global “Freedom House” dat publicităţii la 30 aprilie 2010, R. Moldova face parte din categoria statelor unde nu există libertatea presei, fapt ce constituie o restanţă gravă în procesul de integrare europeană.

Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal face apel către Parlament, Executiv şi Puterea Judecătorească să acţioneaze consolidat pentru crearea condiţiilor necesare dezvoltării presei, asigurarea independenţei mass-media, garantarea dreptului la o informare corectă a cetăţeanilor, precum şi integrarea Republicii Moldova în spaţiul informaţional european.

Ne adresăm instituţiilor mass-media cu rugămintea de a participa activ la crearea unui climat paşnic în societate pentru a respinge orice forme de manifestări de intoleranţă, imoralitate, ură interetnică etc.

Ziua Internaţioanlă a Libertăţii Presei a fost declarată de către Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite la 23 decembrie 1993. Inţiativa a venit la Conferinţa Generală UNESCO care, printr-o rezoluţie din 1991 asupra promovării libertăţii presei în lume, a recunoscut că o presă liberă, pluralistă şi independentă este o componentă esenţială a unei societăţi democratice.

Sursa: www.pl.md

Tinerii liberali au sărbătorit Tricolorul “Fapte, Nu vorbe!” este sloganul candidaţilor liberali la alegerile locale din 16 mai 2010