Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

“Apa trece, oamenii rămân” a ajuns la sinistraţi

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iulie 2010
Partidul Liberal

Campania de ajutorare a sinistraţilor “Apa trece, oamenii rămân” iniţiată de Organizaţia de Tineret a Partidului Liberal s-a încheiat la 18 iulie 2010. De la sediul partidului 8 camioane cu donaţiile venite de la cetăţeni s-au deplasat în coloană către sinistraţii din Obileni, Sarateni, Cotul Morii şi Nemţeni. Zeci de tone de haine, detergenţi, produse alimentare, jucării şi alte lucruri necesare au fost adunate în timpul acestei acţiuni umanitare.

Încă de la ora 7 dimineaţa tinerii liberali s-au adunat la sediul Central al partidului pentru a împacheta ultimele donaţii în cutii. La ora 9.00, rînd pe rînd au ajuns primele 5 camioane în care tinerii au încărcat cutiile pentru sinistraţi. De coloană s-au alăturat şi alte unităţi de transport venite de la filialele teritoriale ale PL din Orhei, Ialoveni, Hânceşti şi Drochia. În decurs de o oră toate camioanele au fost gata pentru a se deplasa către localităţile ce au avut de suferit din urma inundaţiilor.

Oamenii nu s-au arătat indiferenţi şi au răspuns la apelul tinerilor liberali de a ajuta pe sinistraţi. În jur de 2000 de cetăţeni au venit la centrele de ajutorare a sinistraţilor amplasate în sectoarele Chişinăului de către Tineretul Liberal. În decurs de o saptămână s-au adunat citeva zeci de tone de haine, produse alimentare, pături şi plapume precum şi jucării, care au fost repartizate de liberali pe categorii de virstă şi sex şi ulterior, împachetate. Alte mii de persoane s-au alăturat liberalilor din cadrul filialelor teritoriale a PL care de asemenea au adunat donaţii pentru sinistraţi.

Campania de ajutorare a sinistraţilor s-a lansat la 9 iulie curent la iniţiativa Tineretului Liberal care au rămas impresionaţi de furia apelor din lunca Prutului şi astfel au pus pe hîrtie această acţiune umanitară. Totodată, tinerii au adunat de la cetăţeni circa 20 de mii de lei iar în cadrul Organizaţiei Partidului Liberal s-a colectat 100 de mii de lei. Cu aceşti bani tinerii şi-au propus să procure rechizite şcolare pentru copii sinistraţi.

Departamentul de Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

“Apa trece, oamenii rămân” la Orhei Liberalii din Criuleni au dus ajutoare sinistraţilor din Măcăreşti