Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Ion Apostol a particat la festivitatea “Primul sunet” din Hânceşti

|versiune pentru tipar||
PL / 2 septembrie 2010
Partidul Liberal

La 1 septembrie, deputatul Ion Apostol a desfăşurat mai multe întâlniri cu alegătorii privind referendumul constituţional din 5 septembrie, în comunele Sărata Galbenă şi Caracui, ambele din raionul Hânceşti. Deputatul a fost însoţit de Preşedintele Filialei Teritoriale Hânceşti a Partidului Liberal, Ştefan Vlas.

De asemenea, dumnealui a adresat elevilor, profesorilor şi părinţilor de la Liceul Universum din comuna Sărata Galbenă un cuvânt de salut şi le-a urat succes în noul an şcolar, în cadrul festivităţii “Primul sunet”. În discursul său, deputatul a pus un accent deosebit pe grija faţă de elevi, aceştia reprezentând viitorul ţării şi speranţa de schimbare a lucrurilor în bine. După spusele sale, “prosperarea, bunăstarea şi integrarea europeană a Republicii Moldova depind de cum vor învăţa şi cum vor aplica elevii cunostinţele dobîndite în practică.” Ştefan Vlas a felicitat elevii şi profesorii reiterând importanţa pe care o are implicarea tinerei generaţii în dezvoltarea Republicii Moldova, precum şi rolul deosebit pe care îl au învăţătorii şi profesorii în realizarea acestei misiuni.

Ulterior, Ion Apostol a vizitat azilul destinat persoanelor în etate din aceeaşi localitate. Deputatul liberal a solicitat informaţii despre problemele cu care se confruntă persoanele în etate, a inspectat condiţiile de trai din instituţie. Discuţia cu persoanele în etate s-a axat pe probleme legate de situaţia politică din ţară şi referendumul constituţional din 5 septembrie.

În cadrul întâlnirii de la Caracui, desfăşurată în incinta primăriei din localitate, s-au pus în discuţie mai multe chestiuni, alegătorilor li s-a oferit posibilitatea de a formula şi înainta cereri în privinţa unor probleme ce îi interesau. Şi aici temele de interes au fost legate de situaţia politică a ţării şi de referendum. S-a pus în discuţie oportunitatea desfăşurării alegerilor parlamentare şi prezidenţiale în aceeaşi zi, unitatea Alianţei pentru Integrare Europeană.

De asemenea, s-a discutat despre problemele locale cu care se confruntă populaţia — lipsa locurilor de muncă şi oportunităţile de creare a acestora, investiţiile în mediul rural, dezvoltarea infrastructurii.

În cadrul ambelor întâlniri, Ion Apostol a transmis către alegători mesajul Partidului Liberal în privinţa referendumului constituţional de la 5 septembrie, invitându-i pe cetăţeni să-şi exercite dreptul de vot şi să voteze “Pentru”, în scopul de a căpăta şansa să-şi aleagă un preşedinte cinstit, demn, incoruptibil şi curajos.

Departamentul de Comunicare al PL

La Cantemir a avut loc Conferinţa Teritorială a PL Mihai Ghimpu solicită către CC să constate necesitatea dizolvării Parlamentului