Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal solicită implicarea instituţiilor statului în cazul moldovenilor arestaţi în Egipt

|versiune pentru tipar||
PL / 21 septembrie 2010
Partidul Liberal

Partidul Liberal îşi exprimă profunda îngrijorare în legătură cu soarta celor 16 cetăţeni moldoveni arestaţi în Republica Arabă Egipt la 11 septembrie, fiindu-le înaintată acuzaţia de ucidere a unui cetăţean egiptean şi tentativa de trecere frauduloasă a frontierei cu Israelul.

Cetăţenii moldoveni au dreptul la asistenţă juridică în acest caz, iar informaţia despre starea lor trebuie să fie oferită de către autorităţile egiptene. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în prezent nu se ştie nimic despre starea cetăţenilor moldoveni, din cauza comunicării dificile cu autorităţile egiptene.

Partidul Liberal cere tuturor instituţiilor abilitate ale statului să intervină şi să depună un maxim de eforturi pentru a asigura un tratament corect cetăţenilor Republici Moldova.

Conducerea Partidului Liberal, în frunte cu preşedintele Parlamentului, preşedintele interimar al Republicii Moldova, dl Mihai Ghimpu, monitorizează îndeaproape cazul şi îşi declară disponibilitatea şi dorinţa de a se implica activ în depăşirea situaţiei dificile în care se află concetăţenii noştri.

Departamentul de Comunicare al PL

Echipa Partidului Liberal a participat la emisiunea “Bună seara” de la Moldova 1 PL a participat la Conferinţa de Toamnă a PLD din Marea Britanie