Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL a participat la Conferinţa de Toamnă a PLD din Marea Britanie

|versiune pentru tipar||
PL / 22 septembrie 2010
Partidul Liberal

În această săptămână o delegaţie a Partidului Liberal se află în Liverpool la Conferinţa de Toamnă a Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie. La acest eveniment participă Corina Fusu, vicepreşedinta PL, deputat şi preşedinta Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-Media, Cornel Pântea, vicepreşedinte PL Botanica, consilier municipal şi preşedinte al fracţiunii PL în Consiliul Municipal Chişinău, Ana Eremei, preşedinta PL Ciocana şi Sergiu Boghean, preşedinte al Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal.

În cadrul conferinţei delegaţia Partidului Liberal a discutat despre actuala situaţie social-politică din Republica Moldova şi Marea Britanie odată cu venirea la guvernare a partidelor de orientare liberală, despre coabitarea partidelor în alianţe şi coaliţii, despre viitorul economic al Uniunii Europene, securitatea energetică şi schimbările climaterice cu Nick Clegg, lider al Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, Baronessa Ros Scott, preşedinata Partidului Liberal Democrat, Jeremy Browne, deputat, Ministru al Afacerilor externe, Graham Watson, Europarlamentar, Chris Huhne, deputat, secretar de Stat pentru energie şi schimbări climaterice, Lordul Paddy Ashdown fost lider al Partidului Liberal Democrat din Marea Britanie.

“Sunt placut surprins de marile schimbări care au avut loc în Europa de Est în procesul de democratizare a acestui spaţiu. Constat cu satisfactie ca dorinta de a adera la valorile democratice europene a fost una sinceră. Uniunea Europeană a participat la consolidarea reformelor democratice în aceste ţari iar în perspectivă vedem largirea UE. La toate forurile europene Marea Britanie susţine cauza Republicii Moldova în dorinţa sa de aderare” a menţionat Jeremy Browne .

La întrevederea cu Robert Browne, şeful comitetului pentru afaceri externe al liberal-democraţilor britanici şi vicepreşedinte al Liberalei Internaţionale (LI), Paul Speller, Ofiţerul Internaţional al partidului, Gerald V. Jackson, preşedintele Consiliului din Portsmouth şi Richard Kemp, consilier în Liverpool şi preşedintele Alianţei Consilierilor Liberal Democraţi s-a discutat despre aderarea în luna octombrie a Partidului Liberal la Liberala Internaţională şi la Partudul European Liberal Democrat şi Reformator (ELDR), precum şi despre noile proiecte de colaborare dintre Partidul Liberal şi Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie..

Apropiatele alegeri parlamentare anticipate şi pregătirea Alianţei pentru Integrare Europeană de campania electorală au fost problemele abordate în discuţia cu Baronessa Ema Nicholson şi Lordul German.

Corina Fusu a mulţumit pentru implicarea sinceră şi competentă în procesul de monitorizare a alegerilor din 5 aprilie 2009, precum şi pentru poziţia fermă în aprecierea evenimentelor din 7 aprilie 2009.

“Apreciem înalt sprijinul politic al Marii Britanii şi în special al liberal-democraţilor pentru procesul de democratizare şi fortificare a cursului European al Republicii Moldova. Consider că eforturile comune vor genera un rezultat pozitiv pentru cetăţenii Republicii Moldova în urma alegerilor parlamentare anticipate.” a declarat Corina Fusu

Partidul Liberal Democrat din Marea Britanie desfăşoară anual Conferinţa de Toamnă, care este un “eveniment recognoscibil democratic unde politici sunt propuse, modificate, dezbătute şi votate într-un mod impecabil” (Kettle Martin, “The Guardian”, 18/09/09).

În acest an Conferinţa a avut loc în Liverpool şi a întrunit aproximativ 6 mii de delegaţi şi 1,5 mii reprezentanţi din mass-media.

Departamentul de Comunicare al PL

Partidul Liberal solicită implicarea instituţiilor statului în cazul moldovenilor arestaţi în Egipt Ion Apostol a participat la un simpozion cu tematica integrării europene a Republicii Moldova