Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Masa rotundă “Femeile Pot Reuşi. Candidează! Fii tu schimbarea!”

|versiune pentru tipar||
PL / 11 mai 2011
Partidul Liberal

Joi, 5 mai 2011, în comuna Coloniţa a avut loc masa rotundă “Femeile Pot Reuşi. Candidează! Fii tu schimbarea!”, organizată în cadrul Campaniei Naţionale a Proiectului “Femeile Pot Reuşi — Participarea Echilibrată la Luarea Deciziilor”, susţinut de către Norwegian People’s Aid şi United Nations Democracy Fund.

La eveniment au participat reprezentanti ai trei formaţiuni politice — PL, PLDM şi PCRM.

Moderatoarea mesei rotunde Eugenia Iurco, candidat PL la funcţia de consilier municipal Chişinău, a făcut o prezentare referitoare la participarea femeilor la procesul de luare a deciziilor la nivel naţional, făcând referire la convenţiile naţionale şi internaţionale în ceea ce priveşte echitatea de gen. Printre participante s-au numărat Maria Iarmenco, candidat la funcţia de primar, Lidia Ghimpu, consilier municipal, R. Esanu, N. Martinici, M. Foiu, I. Sambriţcaia, M. Morgun, I. Negrescu, T. Caraman, V. Morgun, L. Talpa, L. Toaca, E. Procop ş.a.

Scopul respectivei campanii este de a încuraja femeile să se implice în politică şi să candideze la alegerile locale din 5 iunie 2011, precum şi a sensibiliza actorii publici şi politici principali atât la nivel raional, local cât şi naţional privind importanţa promovării dimensiunii de gen, a egalităţii genurilor şi a şanselor egale dintre femei şi bărbaţi în societate.

Un moment inedit a fost îmbrăcarea şorturilor de către participante, împreună cu clipboardurile pe care erau menţionate funcţia de consilier local, consilier municipal şi primar.

Concluzia acestei activităţi a fost sublinierea faptului că femeile pot concilia cu succes cariera politică şi viaţa personală.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu reprezentanţii FMI Mihai Ghimpu, în discuţie cu delegaţia Consiliului Europei