Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu i-a dăruit un laptop lui Victoraş Lupaşcu de Ziua Copilului

|versiune pentru tipar||
PL / 1 iunie 2011
Partidul Liberal

Un laptop, fructe şi dulciuri — acestea au fost cadourile oferite de Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova lui Victoraş Lupaşcu, băieţelul de 7 ani, recent revenit din Germania, unde a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă. În această după amiază Mihai Ghimpu i-a făcut o vizită şi l-a felicitat cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului.

“Am visat că Victoraş îşi doreşte un laptop. De aceea, astăzi, de dimineaţă, am fost şi i l-am cumpărat. Acest copilaş merită ca de acum încolo să aibă o copilărie şi mai frumoasă”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Victoraş, care ştia de ieri că astăzi vor veni oaspeţi, aştepta cu nerăbdare să vadă ce cadou va primi din partea Preşedintelui PL. “Am visat şi eu că voi primi în dar un laptop. Demult îmi doresc acest lucru, fiindcă nu mai vreau să mă joc cu maşinuţele”, a fost reacţia copilului după ce Mihai Ghimpu i-a adus darul mult dorit, dar şi fructe şi ciocolate.

Părinţii băiatului au rămas plăcut surprinşi de gestul lui Mihai Ghimpu, precizând că niciodată nu şi-au imaginat că băiatul lor ar putea avea parte de atâta atenţie. “Domnul Ghimpu este un om deosebit, cred că niciodată nu vom reuşi să îi mulţumim pentru ceea ce face pentru Victor şi pentru familia noastră. Este ca un înger păzitor pentru noi, care a apărut atunci când aveam cea mai mare nevoie de el”, a menţionat tatăl lui Victoraş.

După ce Mihai Ghimpu împreună cu Victoraş au împărţit fructe şi dulciuri şi altor copii din curte, au urcat în maşina Preşedintelui şi au plecat împreună cu familia lui Victoraş în parcul Dendrariu, acolo unde Primăria municipiului Chişinău a organizat o serie de manifestări pentru toţi copii din capitală cu prilejul zilei de 1 iunie.

Victor Lupaşcu s-a născut cu o malformaţie gravă la inimă şi doar o operaţie costisitoare i-a putut salva viaţa. În cadrul campaniei “Dăruieşti şi câştigi”, organizată de ProTV în preajma Crăciunului, Mihai Ghimpu a donat 25 mii euro pentru Victoraş pentru operaţia care era necesară. De curând, Victoraş Lupaşcu a revenit din Germania, unde a fost operat, şi se simte foarte bine — se poate juca cu prietenii, iar de la 1 septembrie va merge la şcoală.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Monument în memoria victimelor ocupaţiei sovietice, inaugurat în s. Gradişte, raionul Cimişlia Mihai Ghimpu: Pentru o zi m-am simţit şi eu copil