Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Poetul naţional Mihai Eminescu, omagiat la Chişinău

|versiune pentru tipar||
PL / 15 iunie 2011
Partidul Liberal

Reprezentanţii PL au depus astăzi flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor români din Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”. Oameni de cultură şi artă, deputaţi, miniştri, reprezentanţi ai municipalităţii, simpli cetăţeni au adus un omagiu marelui poet naţional, de la moartea căruia s-au împlinit 122 de ani.

În cadrul manifestărilor cultural-literare organizate de Uniunea Scriitorilor, Primarul degrevat al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă a amintit despre actualitatea operei poetului nepereche Mihai Eminescu. “La înălţimea la care s-a ridicat Mihai Eminescu prin geniul său n-a reuşit să se ridice nimeni. Mihai Eminescu este poetul, omul cu verticalitate, cu care ne vom putea mândri tot timpul, care ne-a lăsat o operă valoroasă, necesară pentru fiecare. Citind opera poetului înţelegem ce avem de făcut în viaţă”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la valoarea incontestabilă a operei poetului naţional Mihai Eminescu, Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a menţionat că Eminescu nu este doar un poet al nostru, ci a devenit peste timp un poet universal. “Viitorul copiilor noştri trebuie construit prin versurile lui Mihai Eminescu. Este de datoria noastră, a tuturor urmaşilor săi să avem în gând şi în fapte testamentul de valoare lăsat de Eminescu şi să-i cinstim opera şi memoria”, a menţionat Mihai Ghimpu.

Departamentul de Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Ziua de comemorare a victimelor deportărilor sovietice Partidul Liberal a comemorat victimele regimului communist