Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Vitalie Marinuţa la o cafenea politică cu studenţii liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 10 decembrie 2011
Partidul Liberal

Întâlnirea lui Vitalie Marinuţa cu membrii Clubului Studenţilor Liberali, a avut loc vineri, în incinta cafenelei “Eli Pili”. Într-o atmosferă prietenoasă studenţii şi ministrul au dat startul unei discuţii interesante şi agreabile.

În luarea sa de cuvânt, Vitalie Marinuţa a povestit despre copilăria sa, despre experienţa obţinută în anii de studenţie în Rusia, SUA şi despre munca asiduă, depusă spre atingerea scopurilor dorite. “La 28 de ani învăţam alfabetul englez, iar prin nopţi nedormite şi mult efort la 30 de ani învăţam deja la un Colegiu din SUA”. Tot în această ordine de idei, ministrul le-a dezvăluit studenţilor liberali şi câteva principii după care s-a condus şi care încă îi mai servesc în calitate de piloni. Unul dintre ele este: “Niciodată nu trebuie să stai pe loc, să te opreşti. Mişcarea înseamnă viaţă, în întregul sens al cuvântului”.

La solicitarea unuia dintre tinerii liberali, Vitalie Marinuţa a explicat, care sunt deosebirile şi asemănările dintre sistemele militare ruseşti şi americane. Ministrul a mai fost întrebat despre necesitatea unei armate în situaţia în care RM este un stat neutru. Marinuţa a explicat că neutralitatea costă, “din experienţa altor state, observăm că statele neutre cheltuiesc mai mult pentru apărare. Avem un buget foarte auster pentru armată.”

Spre sfârşitul întrevederii, invitatul le-a sugerat tinerilor o strategie de colectare şi administrare a finanţelor, într-u îmbunătăţirea situaţiei financiare a organizaţiei.

Aceasta este a şaptea cafenea politică organizată de Clubul Studenţilor Liberali, proiect ce are ca scop apropierea studenţilor de deputaţi, miniştri, funcţionari publici într-o discuţie neformală.

Clubul Studenţilor Liberali este o structură politică de tineret constituită în cadrul Tineretului Liberal, din care fac parte circa 500 de studenţi din majoritatea instituţiilor de învăţământ superior din Republica Moldova. Scopurile CSL sunt promovarea valorilor liberale în mediul studenţesc, implicarea studenţilor în politică şi crearea unei comunităţi studenţeşti unite.

Departamentul comunicare al Clubului Studenţilor Liberali
Sursa: www.pl.md

Ziua Marii Uniri, sărbătorită de membrii PL la Orhei şi Străşeni Condoleanţe: S-a stins din viaţă Leonida Lari