Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Condoleanţe: S-a stins din viaţă Leonida Lari

|versiune pentru tipar||
PL / 11 decembrie 2011
Partidul Liberal

În dimineaţa zilei de 11 decembrie 2011 s-a stins din viaţă, la Chişinău, în urma unei boli necruţătoare, poeta Leonida Lari.

Viaţa şi activitatea ei vor rămâne pentru totdeauna legate de Mişcarea de Renaştere şi Eliberare Naţională a românilor basarabeni, precum şi de idealul naţional.

Istoria noastră zbuciumată o va reţine pe Leonida Lari ca pe o personalitate legendară a românilor din Basarabia, care au iubit-o pentru curajul şi bărbăţia ei şi au urmat-o cu zecile de mii, gata să-şi dea viaţa pentru valorile supreme ale neamului românesc.

Leonida Lari s-a născut la 26 octombrie 1949 la Bursuceni, în apropiere de Bălţi, într-o familie de învăţători. A absolvit Universitatea de Stat din Chişinău, facultatea de filologie. A fost colaborator la Muzeul de Literatură “Dimitrie Cantemir” din Chişinău (1971–1973), redactor la revista “Literatura şi Arta” (1985–1988), redactor-şef al primei publicaţii în grafie latină din Republica Moldova — “Glasul naţiunii” (1988–2003).

A fost Deputat în Sovietul Suprem al URSS (1988–1990) şi membru al Biroului Permanent al Frontului Popular din Republica Moldova între 1990 şi 1992. Între 1990 şi 1997 a stat în fruntea Ligii Creştin Democrate a Femeilor din Moldova.

Leonida Lari a fost deputat în Parlamentul României în trei legislaturi: 1996, 2000 şi 2004.

Este autor a 24 de volume de poezie şi proză, precum şi traducător din marea poezie universală.

A fost cetăţean de onoare al oraşului Bacău şi Cavaler al Ordinului Republicii (1996). De-a lungul carierei sale a obţinut numeroase premii, printre care: premiul “România Mare”; Premiul “Flacăra, Totuşi iubirea”; premiul revistei “Cronica” (Iaşi); premiul “Tibiscus” — Serbia; premiul “Academiei Române” pentru poezie, “Mihai Eminescu”.

Partidul Liberal exprimă condoleanţe familiei îndurerate.

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Sursa: www.pl.md

Vitalie Marinuţa la o cafenea politică cu studenţii liberali Tinerii liberali din Ungheni şi-au desemnat conducerea în cadrul Conferinţei Tineretului Liberal Filiala Ungheni