Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tineretul Liberal organizează o serie de acţiuni pentru a marca Ziua Unirii Basarabiei cu România

|versiune pentru tipar||
PL / 27 martie 2012
Partidul Liberal

Tineretul Liberal anunţă programul dedicat aniversării a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Ora 13.00 — 14.00: Repartizarea panglicii tricolore

Ora 14:00 — 14.30: În faţa blocului Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din str. Alexei Mateevici 111, va fi organizată o conferinţă de presă în cadrul căreia va fi prezentată poziţia Tineretului Liberal privind aniversarea a 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Locul desfăşurării conferinţei este unul de o conotaţie istorică deoarece în clădirea actualului bloc 1 al Academiei a fost votată unirea de către membrii Sfatului Ţării la 27 martie 1918.

Ora 15.00 — 16.30: În incinta Bibliotecii “Onisifor Ghibu” din str. Nicolae Iorga 21 va fi organizată o masă rotundă cu genericul “Unirea Basarabiei cu România în contextul politic actual”.

Basarabia a fost prima dintre teritoriile româneşti înstrăinate, care şi-a declarat dorinţa de a se uni cu România la 27 martie 1918 prin decizia adoptată de Sfatul Ţării. Pe parcursul aceluiaşi an, Transilvania şi Nordul Bucovinei au urmat exemplul, contribuind la crearea României Mari.

Tineretul Liberal va promova consecvent adevărul istoric, chiar dacă la momentul de faţă aceste acţiuni nu sunt populare. Scopul nostru este ca cel puţin tânăra generaţie să se debaraseze de minciunile comuniste, să accepte identitatea, limba şi istoria noastră românească.

Tinerii Liberali consideră, de asemenea, că este de datoria noastră a tuturor să depunem eforturile necesare pentru a ne regăsi împreună cu românii de pe celălalt mal al Prutului în Uniunea Europeană.

Departamentul Comunicare al TL
Sursa: www.pl.md

30 de tinerii liberali din raioane au participat la un seminar privind managemntul Organizaţiei de Tineret Vicepreşedintele PL Veaceslav Untilă: Se impune o reevaluare a situaţiei, o reactualizare a Acordului de constituire al Alianţei, în vederea asigurării unei guvernări eficiente