Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Clubul Liberal Paris a comemorat Unirea Basarabiei cu România şi 2 ani de la fondare

|versiune pentru tipar||
PL / 28 martie 2012
Partidul Liberal

Membrii din Paris ai Partidului Liberal din Republica Moldova (Clubul Liberal Paris — CLP) au aniversat Unirea Basarabiei cu România în cadrul unei şedinţe deschise la care au participat membrii CLP şi simpatizanţi ai PL.

Vasile Calmaţui, preşedintele CLP i-a salutat pe cei prezenţi felicitându-i cu ocazia celebrării a 94 ani de la Unirea din 27 martie 1918. A ţinut să amintească că CLP împlineşte 2 ani şi că fondarea în ziua Unirii nu este o coincidenţă. Preşedintele CLP a mai adăugat: “În prezent PL este unicul partid credibil, cu oameni oneşti, patrioţi şi după alegerea preşedintelui Republicii Moldova fiecare membru trebuie să contribuie pe deplin pentru consolidarea rândurilor şi creşterea partidului”.

Alexandru Leviţchi, vicepreşedinte al CLP a prezentat realizările şi acţiunile efectuate de CLP timp de 2 ani — multe mitinguri; participare activă în 3 campanii electorale; organizare de deplasări la meciuri de fotbal şi concerte; colectări de fonduri; participări la conferinţe, seminare, dezbateri… Interlocutorul a mai menţionat: “Unele mitinguri au fost mediatizate în jurnalele de ştiri de la majoritatea posturilor TV din Republica Moldova. Sperăm că prin micile noastre fapte am dat exemplul către cetăţenii rămaşi în republică”.

Nicolae Dragomir, vicepreşedinte al CLP a invitat pe cei prezenţi la un miting de comemorare a evenimentelor din aprilie 2009: “Vom protesta contra faptului că niciun poliţist, niciun funcţionar nu a fost tras la răspundere pentru tinerii ucişi şi maltrataţi în străzi şi comisariate! Manifestarea va avea loc sâmbătă, 7 aprilie 2012, la ora 18:00 în faţa Ambasadei Republicii Moldova din Paris”.

În partea festivă a şedinţei a evoluat interpreta Margareta Luţa şi cântecele de suflet şi patriotice au emoţionat vizibil audienţa. Au evoluat şi alţi participanţi cu versuri şi cântece, şi s-a decis să fie organizate şi în viitor întâlniri în cadrul unui cenaclu cu numele “Unirea”.

Participanţii au fost invitaţi să continue serbarea Unirii la 1 aprilie în cadrul concertului festiv “Ziua Basarabiei la Paris”, la care vor evolua Nicolae Glib şi Vali Boghean & Band.

Sursa: www.pl.md

Vicepreşedintele PL Veaceslav Untilă: Se impune o reevaluare a situaţiei, o reactualizare a Acordului de constituire al Alianţei, în vederea asigurării unei guvernări eficiente Iniţiativa deputaţilor PL: Rezultatul examinării petiţiilor vor fi comunicate în limba română