Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Deputatul Mihai Ghimpu participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO

|versiune pentru tipar||
PL / 25 mai 2012
Partidul Liberal

Deputatul PL Mihai Ghimpu, împreună cu o delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova, participă la sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO. Reuniunea se va desfăşura la Tallinn, Estonia, în perioada 25–29 mai 2012.

Potrivit programului sesiunii, sâmbătă, 26 mai şi duminică, 27 mai vor avea loc reuniunile grupurilor politice şi, respectiv, reuniunile celor 5 comisii de specialitate ale Adunării Parlamentare NATO — comitetul politic, comitetul economic şi de securitate, comitetul pentru ştiinţă şi tehnologie, comitetul pentru dimensiunea civilă a securităţii, comitetul pentru apărare şi securitate. Fiecare comisie va dezbate un şir de rapoarte pe teme de securitate şi apărare.

În cadrul intervenţiei sale la Adunarea Parlamentară NATO, deputatul Mihai Ghimpu va solicita retragerea neîntârziată, totală şi necondiţionată a trupelor ruse şi a muniţiilor staţionate în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova, în conformitate cu prevederile dreptului internaţional.

La sesiunea de primăvară a Adunării Parlamentare NATO participă circa 300 de parlamentari din 28 de state membre NATO, delegaţi şi observatori din ţările asociate pentru a discuta probleme de interes privind securitatea internaţională, a adopta rapoartele comisiilor de specialitate şi a formula recomandări.

Adunarea Parlamentară NATO reprezintă un important forum pentru dialogul parlamentar internaţional privind probleme de securitate, politice, sociale şi economice.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

In memoriam: “Profesorul neamului” Simion Ghimpu, comemorat de discipoli şi colegi Deputata Ana Guţu participă la reuniunea Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi media a APCE