Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tradiţional: Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu în topul celor mai influenţi politicieni

|versiune pentru tipar||
PL / 5 iunie 2012 | 
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu se menţin constant în topul celor mai influenţi politicieni din Republica Moldova. Datele se conţin în clasamentul “Top 50 cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova ai lunii mai 2012”, elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 264 puncte din partea experţilor, situându-se pe locul al 4-lea în top. Potrivit Directorului Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu, această poziţie înaltă în top a lui Dorin Chirtoacă vorbeşte despre influenţa pe care o are în viaţa publică în general.

Pe poziţia a 5-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna mai s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, ex-Preşedinte interimar şi Preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, cu un total de 244 puncte. “Această poziţie tradiţională în top, în lipsa resursei administrative comparabilă cu cea a colegilor, reconfirmă potenţialul politic înalt al Preşedintelui PL. Consecutivitatea ocupării locurilor în top de către Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu denotă faptul că ambii sunt locomotive ale PL şi atrag după sine garnitura”, a menţionat Anatol Ţăranu.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii mai se mai regăsesc Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL Ion Hadârcă, miniştrii Anatol Şalaru şi Vitalie Marinuţa, deputaţii Valeriu Munteanu, Victor Popa şi Ana Guţu.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii mai a fost realizat în baza opiniilor a 38 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Campionat de mini-fotbal organizat de liceenii liberali Iniţiativa deputatei Ana Guţu: Preşedinţii delegaţiilor parlamentare vor fi obligaţi să cunoască limbile străine şi să prezinte un raport despre activitatea membrilor delegaţiilor