Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

PL creşte în sondaje. Dorin Chirtoacă — politicianul în care populaţia are cea mai mare încredere

|versiune pentru tipar||
PL / 15 mai 2012
Partidul Liberal

Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, Partidul Liberal ar acumula 18% din voturile cetăţenilor, arată datele Barometrului de opinie publică, făcute publice astăzi. Aceasta ar însemna o creştere de 5% comparativ cu cifrele din ultimul sondaj şi ar reprezenta 21 de mandate de deputat.

Conform sondajului, Dorin Chirtoacă este personalitatea politică din Republica Moldova care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetăţenilor. La întrebarea “Câtă încredere aveţi în următoarele personalităţi politice?”, Prim-vicepreşedintele PL Dorin Chirtoacă, primarul Capitalei, se situează pe primul loc, acumulând 45% din voturile respondenţilor, în creştere cu 13% comparativ cu datele ultimului sondaj. De asemenea, Preşedintele PL, deputatul Mihai Ghimpu se bucură de încrederea a 28% din respondenţi, iar Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă — de 17%.

La întrebarea “Câtă încredere aveţi în următoarele partide politice”, pentru Partidul Liberal au optat 31% din respondenţi.

Barometrul de Opinie Publică este realizat de Centrul de Analize şi Investigaţii Sociologice, Politologice şi Psihologice CIVIS, la comanda Institutului de Politici Publice, cu sprijinul financiar al Fundaţiei Soros Moldova. Sondajul a fost efectuat în perioada 10 aprilie — 10 mai 2012, pe un eşantion de 1055 de persoane.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Scrisoare deschisă a tinerilor liberali adresată Preşedintelui Federaţiei Ruse Vladimir Putin Doliu în calendare. 200 de ani de ocupaţie: Flori şi reculegere în memoria victimelor ocupaţiei