Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu — în topul celor mai influenţi politicieni ai lunii februarie

|versiune pentru tipar||
PL / 5 martie 2012
Partidul Liberal

Dorin Chirtoacă şi Mihai Ghimpu se menţin constant în topul primilor cinci cei mai influenţi politicieni din Republica Moldova. Concluziile se conţin în clasamentul elaborat de către Centrul de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon”, făcut public astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dorin Chirtoacă, Primarul general al municipilui Chişinău, prim-vicepreşedintele PL, a obţinut 242,5 puncte din partea experţilor, situându-se tradiţional pe locul al treilea în top. Potrivit Directorului Centrului de cercetări strategice şi consultanţă politică “Politicon” Anatol Ţăranu, această poziţie în top a lui Dorin Chirtoacă se datorează faptului că Primarul Capitalei continuă să rămână unul dintre cei mai promiţători politicieni din Republica Moldova. “Locul înalt în top al lui Dorin Chirtoacă vorbeşte despre perspectiva lui. Este foarte activ în viaţa politică şi se manifestă plenar”, a mai spus Anatol Ţăranu.

Pe poziţia a 4-a în topul celor mai influenţi politicieni din luna februarie, în ascensiune comparativ cu lunile trecute, s-a situat Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, cu un total de 233 de puncte. “Această poziţie în top a lui Mihai Ghimpu prezintă valoarea pe care o are Preşedintele PL în viaţa politică. Este foarte activ şi de activitatea sa depinde foarte mult în Republica Moldova”, a menţionat Anatol Ţăranu.

În top 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie se mai regăsesc Preşedintele fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii Corina Fusu, Victor Popa, Valeriu Munteanu, miniştrii Vitalie Marinuţa şi Anatol Şalaru.

Topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii februarie a fost realizat în baza opiniilor a 32 de experţi politici, analişti, ziarişti şi sociologi, care le dau politicienilor note de la 0 la 10. Criteriile după care au fost apreciaţi politicienii sunt influenţa reală asupra deciziilor politice majore din ţară, popularitatea publică, vizibilitatea în sursele mass-media, precum şi perspectivele politice.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Un an de activitate a Reţelei Femeilor pentru Democraţie din Moldova Daruri de la Tineretul Liberal pentru cei mai trişti ca noi