Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Eminescu comemorat de liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 15 iunie 2012
Partidul Liberal

Conducerea PL a depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” în ziua când se împlinesc 123 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui poet.

Ulterior, Preşedintele PL Mihai Ghimpu, Primarul capitalei Dorin Chirtoacă, Preşedintele Fracţiunii parlamentare PL Ion Hadârcă, deputaţii şi consilierii liberali au participat pe Aleea Clasicilor la manifestările organizate de Primăria municipiului Chişinău în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova.

Deputatul Mihai Ghimpu a declarat, fiind solicitat de jurnalişti, că această zi este una importantă pentru noi toţi, deoarece ne aminteşte repetat adevărul pe care l-a promovat Mihai Eminescu prin operele sale — suntem români şi vorbim limba română. “Citiţi-l şi iubiţi-l pe Mihai Eminescu” a fost îndemnul Preşedintelui PL.

Şi Dorin Chirtoacă s-a referit la valorile pentru care a luptat Eminescu, precizând că marele poet a fost neînţeles în timpul vieţii, hulit şi marginalizat, iar recunoaşterea i-a venit abia după moarte. Totodată, Primarul capitalei a menţionat că nu este suficient să vorbim frumos despre Eminescu şi opera sa, mai important este să însuţim valorile pentru care a luptat. “Dacă s-ar fi pus în aplicare, de la mic la mare, ceea ce a promovat Poetul, cu siguranţă, azi am fi fost un neam prosper, dincolo de faptul că am fi avut demnitate. Redobândind demnitatea vom ajunge la prosperitate”, a spus Dorin Chirtoacă.

Deputatul şi scriitorul Ion Hadârcă a ţinut un discurs în cadrul manifestărilor organizate astăzi pe Aleea Clasicilor în care s-a referit la importanţa şi actualitatea operei lui Eminescu, la învăţăturile sale.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Scriitorul Spiridon Vangheli la 80 de ani: Vă mulţumim pentru Guguţă! Deputatul Boris Vieru va vorbi la Vilnius despre perspectivele integrării euro-atlantice a Republicii Moldova