Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Raportul de activitate a Primarului Dorin Chirtoacă pentru perioada 2011–2012

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iunie 2012 | 
Partidul Liberal

Stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău!

S-au implinit 5 ani de la alegerile locale din anul 2007, inclusiv un an de la ultimele alegeri locale din anul 2011, ani în care municipiul Chişinău a traversat o perioadă complicată.

Astfel a fost evitat falimentul, au fost achitate datoriile, a fost stabilizata situatia economico-financiara, au fost efectuate reforme necesare, au fost acumulate o serie de rezultate si au fost pornite proiecte importante. Primăria municipiului Chisinau şi Consiliul municipal Chişinău, in parteneriat cu autoritatile centrale ale statului — Guvernul, Parlamentul, Presedintia, alaturi de partenerii de dezvoltare: Uniunea Europeana (UE), Conferinta Autoritatilor Regionale si Locale din cadrul Parteneriatului Estic (CORLEAP), Congresul Puterilor Locale si Regionale al Consiliului Europei (CLRPE), Congresul Autoritatilor Locale din Moldova (CALM), Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Banca Europeana de Investitii (BEI), Corporatia Financiara Internationala (IFC), “Carpat-Belaz Service” SRL, Banca Comerciala Romana (BCR), Moldinconbank, Victoriabank, Moldova-Agroindbank (AIB), Genesis s.a. am reusit impreuna sa asezam ireversibil capitala Republicii Moldova pe calea dezvoltarii durabile.

În calitate de Primar general, impreuna cu echipa din Primarie si Consiliul Municipal Chisinau (CMC), vom promova în continuare reformele necesare pentru a avea un model de administraţie de tip european, modern, bazat pe lege, competenţă, competiţie, calitate şi transparenţă.

Ţin să mulţumesc locuitorilor municipiului Chisinau, in special celor din suburbii pentru încredintarea celui de-al doilea mandat la 19 iunie 2011. Urmează punerea in aplicare in continuare a proiectelor de modernizare si dezvoltare a capitalei, conform standardelor europene, în beneficiul locuitorilor municipiului Chişinău.

Rezultate de activitate in perioada 2011–2012:

Prioritati 2012–2013–2015:

Adresam multumiri consilierilor din Consiliul municipal Chişinău care au sprijinit eforturile Primăriei. Aducem mulţumiri colegilor viceprimari, colegilor din administraţie şi din serviciile şi regiile municipale, colegilor primari şi consilieri locali din localităţile din componenţa municipiului, pentru contribuţia adusă la consolidarea municipiului Chişinău. Cer să eficientizam serviciile publice in continuare, sa respectam standardele europene, sa asiguram transparenţa activităţii administraţiei, sa cream condiţii pentru asigurarea liniştii si a unui trai decent locuitorilor municipiului Chişinău.

Mulţumesc mass-media pentru reflectarea activităţii noastre pe parcursul acestui an şi pentru asigurarea comunicării dintre administraţie şi cetăţeni.

Exprim recunoştinţă societăţii civile şi organismelor internaţionale pentru contribuţia adusă dezvoltării şi consolidării democraţiei şi legalităţii în Republica Moldova.

Va mulţumesc, stimaţi locuitori ai municipiului Chişinău, atât celor din sectoare şi în mod special, celor din suburbii pentru incredere, pentru menţinerea unui curs democratic stabil al municipiului Chisinau si implicit al Republicii Moldova, pentru opţiunea fermă în favoarea viitorului nostru european.

Va chem să muncim mai departe umăr la umăr, pentru a avea în continuare dezvoltare economică, stabilitate socială, armonie interetnică, pentru a crea o soartă mai bună cetăţenilor noştri şi pentru ca municipiul Chisinau si Republica Moldova sa revina definiv si ireversibil în familia europeană, in calitate de membru cu drepturi depline al Uniunii Europene!

Să continuăm împreună pentru Chişinău!

Dumnezeu să binecuvânteze municipiul Chişinău şi Republica Moldova!

Cu respect,

Dorin Chirtoacă,
Primar general al municipiului Chişinău

Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu, în discuţie cu Directorul Executiv al FMI Schimb de experienţă între tinerii liberali