Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu, în discuţie cu Directorul Executiv al FMI

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iunie 2012
Partidul Liberal

Evoluţiile din domeniul financiar şi implementarea prevederilor din Programul de asistenţă convenit cu FMI au fost principalele subiecte abordate în cadrul unei întrevederi a Preşedintelui PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova cu Menno Snel, director executiv al Fondului Monetar Internaţional, responsabil de grupul de ţări din care face parte şi Republica Moldova.

La întrevedere au participat deputaţii Vadim Cojocaru şi Oleg Bodrug, membri ai Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

În cadrul întrevederii oficialii au făcut un schimb de opinii referitor la modul cum autorităţile Republicii Moldova îndeplinesc înţelegerile convenite cu FMI, precum şi etapele de implementare a reformelor demarate în vederea creşterii economice durabile.

Mihai Ghimpu a adresat mulţumiri FMI pentru sprijinul de care beneficiază Republica Moldova, în special în realizarea proiectelor de modernizare a infrastructurii. Preşedintele PL a precizat că în perioada imediat următoare Parlamentul Republicii Moldova urmează să examineze o serie de modificări şi completări la politica bugetar-fiscală.

În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu a abordat subiectul referitor la calitatea şi transparenţa administrării fiscale în procesul de concesionare sau privatizare a întreprinderilor cu capital de stat.

Menno Snel a menţionat că FMI apreciază eforturile şi progresele înregistrate de Republica Moldova, lucru remarcat şi de concluziile celor 4 misiuni de evaluare desfăşurate până acum în Republica Moldova. Potrivit oficialului FMI, reieşind din aceste considerente, Republica Moldova are o reputaţie excelentă, iar la expirararea actualului Program de finanţare cu FMI poate fi negociat un alt program naţional, mai avantajos.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse Raportul de activitate a Primarului Dorin Chirtoacă pentru perioada 2011–2012