Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federaţiei Ruse

|versiune pentru tipar||
PL / 19 iunie 2012
Partidul Liberal

Preşedintele PL Mihai Ghimpu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin. La întrevedere a participat şi Preşedintele Fracţiunii Parlamentare PL, deputatul Ion Hadârcă.

Fiind prima întrevedere a Preşedintelui PL cu noul Ambasador al Rusiei, Mihai Ghimpu i-a urat lui Farit Muhametşin succes în activitatea diplomatică pe care o va desfăşura, pentru a reuşi rezolvarea “problemelor artificiale” care există între Republica Moldova şi Federaţia Rusă.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse în diferite domenii de activitate. Mihai Ghimpu s-a pronunţat pentru un dialog constructiv şi deschis cu Federaţia Rusia, respectând principiile independenţei şi suveranităţii celor două state, precum şi în spiritul respectului reciproc. “Ne dorim relaţii bune cu Federaţia Rusă, dar vrem ca şi Republica Moldova să fie tratată cu respect”, a precizat Preşedintele PL.

Mihai Ghimpu a solicitat sprijinul Ambasadorului Rusiei în soluţionarea paşnică şi cât mai grabnică a conflictului transnistrean. În context, Preşedintele PL a amintit despre obligaţia Federaţiei Ruse de a respecta prevederile dreptului internaţional şi a retrage neîntârziat, total şi necondiţionat trupele ruse şi muniţiile staţionate în raioanele din stânga Nistrului ale Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate şi subiecte ce se referă la aprofundarea relaţiilor comerciale moldo-ruse, dezvoltarea unor parteneriate economice de durată în condiţii de colaborare regională.

Ambasadorul Federaţiei Ruse a menţionat că va contribui plenar la dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse, în interesul cetăţenilor Federaţiei Ruse şi a Republicii Moldova. La finalul întrevederii Farit Muhametşin i-a oferit în dar Preşedintelui PL un volum de poezii şi proză ale scriitorilor români traduse în limba rusă.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Secretarii Tineretului Liberal au participat la un training de management şi comunicare Mihai Ghimpu, în discuţie cu Directorul Executiv al FMI