Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Victimele atacurilor teroriste din SUA comemorate de liberali

|versiune pentru tipar||
PL / 11 septembrie 2012
Partidul Liberal

Deputaţii din Fracţiunea Parlamentară PL au depus astăzi flori şi au păstrat un minut de reculegere la Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, în memoria victimelor atacurilor teroriste asupra turnurilor Word Trade Center din New York. Astăzi, se împlinesc 11 ani de la atentatele din SUA, în urma cărora au decedat circa 3000 de persoane.

“Mesajul Partidului Liberal este unul de compasiune şi de solidaritate cu poporul american. Politica promovată de Partidul Liberal este soluţionarea tuturor problemelor doar pe cale paşnică. Din păcate, avem exemplul nostru — conflictul din stânga Nistrului, dar şi evenimentele istorice care ne amintesc că anul acesta se împlinesc 200 de ani de ocupaţie”, a declarat Mihai Ghimpu, fiind solicitat de jurnalişti. Preşedintele PL a mai precizat că este deosebit de importantă securitatea cetăţenilor, indiferent de ţara în care locuiesc, iar pentru acesta instituţiile abilitate ale statului trebuie să-şi îndeplinească atribuţiile.

Deputaţii PL au transmis condoleanţe corpului diplomatic al Ambasadei SUA, poporului american, familiilor tuturor celor care au avut de suferit în urma atacurilor teroriste de pe 11 septembrie 2001.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu a fost decorat cu cea mai înaltă distincţie în stat “Ordinul Republicii” Mihai Ghimpu a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe al României Titus Corlăţean