Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Saharneanu: PLDM face dovada unui total analfabetism juridic şi politic

|versiune pentru tipar||
PL / 19 februarie 2013
Partidul Liberal

Ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova am luat cunoştinţă cu multă nedumerire şi îngrijorare de comunicatul de presă difuzat în dimineaţa zilei de 18 februarie 2013 de Partidul Liberal Democrat din Moldova, dar şi de ştirea din 19 februarie 2013 în care se atestă invitarea directorului CNA la sediul PLDM.

În comunicat, Partidul Liberal Democrat condamnă vehement acţiunile Centrului Naţional Anticorupţie, catalogându-le drept “vădit ilegale” şi “la comandă politică”. În acelaşi comunicat, Partidul Liberal Democrat îşi exprimă convingerea “că intentarea dosarelor politice la comanda unor politicieni şi partide…compromit democraţia şi valorile europene spre care aspiră Republica Moldova”. În context, PLDM “exprimă vot de neîncredere conducerii CNA” şi “cere grupului său parlamentar să întreprindă toate măsurile ce se impun pentru a readuce activitatea CNA în albia şi în interesul cetăţenilor Republicii Moldova.”

În ambele apariţii de presă, Partidul Liberal Democrat, ca partid de guvernământ în, viciată tot de PLDM, Alianţă pentru Integrare Europeană, face dovada unui total analfabetism juridic şi politic, arătând o deviere crasă de la înţelegerea rolului şi rostului unui partid democratic aflat la putere.

Prin adoptarea unei poziţii de condamnare a acţiunilor CNA, aducând învinuiri, gratuite la această fază a investigaţiilor, în timp ce colaboratorii instituţiei se află în procedura de interogare a unor funcţionari bănuiţi de acte de corupţie, PLDM se postează ca parte interesată să exercite presiuni politice asupra desfăşurării anchetei, şi, deci, partid antrenat într-o campanie păguboasă de a impune criterii politice în lupta cu corupţia. Asta ar însemna că fiecare partid de guvernământ să aibă dreptul la anumită marjă de corupţi în instituţiile statului, practică nemaipomenită şi inedită la scară mondială în lupta cu corupţia. Or, corupţia trebuie combătută reeşind din interesele tuturor cetăţenilor, indiferent de culoarea politică sau de funcţia corupţilor.

Consider comunicatul PLDM , dar şi invitarea directorului CNA la sediul partidului drept ingerinţă în actul de justiţie şi tentativă de intimidare a unei instituţii obligate prin statutul ei să impună respectarea normelor de drept de către toţi cetăţenii, şi în primul rând, de către funcţionarii statului.

Amintesc colegilor din Partidul Liberal Democrat că respectul faţă de lege este prima obligaţie a deputaţilor aleşi, indiferent de culoarea lor politică, iar lupta cu corupţia şi asigurarea bunei funcţionări a instituţiilor de drept este prioritatea numărul unu a actului de guvernare şi vine în perfectă corespundere cu interesele vitale ale cetăţenilor Republicii Moldova.

Sursa: www.pl.md

O nouă scrisoare adresată de Mihai Ghimpu lui Vladimir Putin: Tizul Dvs. e tare de tot şi nimic din ceea ce faceţi nu rămâne neobservat şi neimitat de el Primul Mărţişor pentru Mihai Ghimpu de la elevii Liceului “Pro Succes”