Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Mesajul şi programul Tineretului Liberal de Dragobete 2013

|versiune pentru tipar||
PL / 22 februarie 2013
Partidul Liberal

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor Dragobetele, care se sărbătoreşte la 24 februarie, Tineretul Liberal îi felicită pe tinerii din Republica Moldova, dorindu-le multă dragoste, sănătate şi fericire.

“Dragi tineri, se apropie sărbătoarea dragostei Dragobetele, Ziua Îndrăgostiţilor. Dragobetele, moştenită de la daci, este ziua în care este sărbătorită iubirea, cu mare dăruire de suflet, fiindcă este sărbătoarea strămoşilor noştri.

Începutul promovării acestei frumoase sărbători în Moldova, Tineretul Liberal i-a dat start în anul 2007 şi suntem foarte mândri de faptul că din an în an această sărbătoare prinde rădăcini printre tineretul român din Republica Moldova.

Cine iubeşte, cine vrea să iubească, dar nu există viaţă fără iubire, sunt aşteptaţi duminică, 24 februarie 2013, ora 12.00, în scuarul Arcului de Triumf pentru a sărbători dragostea fără de care nu putem trăi — Dragobetele sărută fetele

În această zi frumoasă şi plină de iubire veţi avea posibilitatea să fiţi alături de tinerii liberali îmbrăcaţi în haine naţionale. Baieţilor, indiferent de apartenenţa politică, le dorim să fie mai curajoşi şi să facă ceea ce făcea Dragobetele, să sărute fetele, să le alinte în leagănul iubirii pentru a simţi, odată în plus, ce înseamnă inima plină de iubire”, se spune în mesajul de felicitare al Tineretului Liberal.

Tineretul Liberal anunţă desfăşurarea la 24 februarie 2013 a unui program de Dragobete:

Dragobetele este sărbătoarea românească a îndrăgostiţilor, moştenită de la daci. Este marcată la 24 februarie în Republica Moldova şi România. Conform tradiţiei populare, în dimineaţa de Dragobete, fetele adunau zăpadă şi o topeau, păstrând apa în vase noi. Cine se spala cu această apă devenea mai frumoasă şi avea noroc în dragoste. Apoi, îmbrăcaţi în cele mai bune haine, tinerii se întâlneau în centrul satului şi plecau să caute flori de primăvară prin păduri şi lunci.

La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior şi o ajungea, iar fata îl plăcea, el o săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia “Dragobetele sărută fetele!” Sărutul acesta semnifica logodna celor doi pentru un an sau chiar pentru mai mult, Dragobetele fiind un prilej pentru a-şi arăta dragostea în faţa comunităţii.

Alături de Mărţişor şi alte sărbători tradiţionale, Dragobetele defineşte între popoarele lumii specificul naţional al românilor.

Departamentul Comunicare al Tineretului Liberal
Sursa: www.pl.md

Declaraţia Partidului Liberal cu privire la evenimentele politice de ultimă oră Sediul PL din raionul Teleneşti a fost devastat