Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Preşedintele OFL Chişinău a participat la Conferinţa Internaţională privind migraţia care a avut loc la Moscova, Federaţia Rusă

|versiune pentru tipar||
PL / 9 aprilie 2013
Partidul Liberal

Sambata, 06 Aprilie 2013, Eugenia Iurco, presedinta OFL, Chisinau sectorul Centru a particpat la Conferinţa Internationala privind migraţia, organizată de Partidul “Yabloko” şi ALDE care a avut loc la Moscova, Federatia Rusa.

Eugenia Iurco a prezentat situatia Republicii Moldova. Zilnic, Moldova pierde 106 oameni, în medie, în fiecare oră pleacă în altă ţară 4 moldoveni. La moment, mai mult de 700.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova sunt în afara graniţei.

Migranţii bărbaţi reprezintă 64,5% din fluxul migraţional total, ceea ce înseamnă că mobilitatea spre alte ţări, cu excepţia Italiei, este dominată de bărbaţi, majoritatea migranţilor vin din mediul rural — 70.7% în comparaţie cu 29.3% din mediul urban. Reflectînd structura forţei de muncă după nivelul de studii, majoritatea migranţilor deţin studii medii 64.17%, precum procentul celor cu studii primare sau fără studii este de 10.7% din total, pe cînd în structura forţei de muncă aceştia reprezintă 22.7%.

Unul din principalul mecanism de gestionare a fluxurilor migraţionale este Legea cu privire la migraţia de muncă nr. 180 din 10.07.2008 care reglementează activitatea de muncă provizorie a lucrătorilor imigranţi, condiţiile de acordare, prelungire şi revocare a dreptului la muncă şi a dreptului de şedere provizorie în scop de muncă, precum şi condiţiile de angajare provizorie în scop de muncă a cetăţenilor Republicii Moldova în străinătate.

Mebrii delgatiei ALDE (Marea Britanie Estonia, Germania, Suedia, Finlanda,) printre care şi Vice-preşedintele ALDE Astrid Thors la Conferinţă au reiterat încrederea în ceea ce face Partidul Liberal în situaţia de criză politică a Republicii Moldova. De asemenea au subliniat căvor interprinde ce este necesar pentru a demonstra suportul lor pentru ca Partidul Liberal să-şi poatămenţine poziţia fermă declarată.

Departamentul Comunicare şi Imagine al PL
Sursa: www.pl.md

Libertatea e ca şi credinţa în Dumnezeu 7 aprilie 2009 comemorat la Paris