Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Declaraţia Clubului Liberal Paris privind crearea grupului “de reformare” al PL

|versiune pentru tipar||
PL / 16 aprilie 2013
Partidul Liberal
Către Consiliul Naţional al Partidului Liberal
Paris, 13 aprilie 2013

Dragi colegi,

Clubul Liberal Paris consideră că acţiunea de ieri a colegilor noştri privind crearea unui “grup de reformare al PL” este una care ridică multe semne de întrebare şi seamănă a trădare. Credem că auto-proclamaţii reformişti au cu totul alte scopuri decât cele anunţate în declaraţiile lor. De fapt, 4 ani au stat bine-mersi în fotolii, iar când simt că e posibil să devină cetăţeni de rând, fac totul pentru a rămâne la treuca puterii. Mesajul pare unul corect, dar mesagerii sânt, clar, nişte mincinoşi.

Clubul Liberal Paris tot timpul a pledat pentru aplicarea strictă a Statutului şi a regulamentelor partidului, de aceea cerem sancţionarea persoanelor din acest grup precum şi a protejaţilor lor. Chiar mai mult, credem că partidul nostru trebuie curăţit de fripturiştii atraşi doar de funcţii şi rugăm responsabilii PL să fie mai atenţi la numirea în post a persoanelor din partea PL.

Credem că apariţia acestei rebeliuni va fi o lecţie pentru PL în viitor — să nu mai fie promovaţi în listele electorale persoane care nu au legătură cu viaţa reală a cetăţenilor şi nu sunt respectaţi, persoane care nu lucrează în teritoriu şi care în definitiv nu aduc voturi.

Acum partidul nostru trece prin nişte momente mai grele, dar credem că vom ieşi din această perioadă mai uniţi şi apoi vom putea face totul pentru ca partidul nostru să devină majoritar.

În primul rând credem că noi, Partidul Liberal, trebuie să ne întoarcem cu faţa către “talpa ţării”, trebuie să atragem oamenii simpli, cei care au sprijinit masiv renaşterea naţională. Nu trebuie să ne limităm la nişte persoane îngâmfate şi orgolioase care astăzi vorbesc cu accent bucureştean, iar ieri vorbeau doar ruseşte. Şi în al doilea rând credem ca noi, Partidul Liberal, trebuie să lucrăm mai mult cu persoanele care au fost nevoite să părăsească Republica Moldova. Pentru dreptul lor de vot trebuie să ducem o luptă fără nicio cedare.

Credem că partidul trebuie să fie într-un continuu proces de reformare, dar nu unul forţat de către factori externi, căci o formaţiune nu poate creşte fără reforme. Acestea însă trebuie promovate prin metode democratice fără a face show la televizor. Credem că PL are persoanele capabile de a realiza aceste reforme — Mihai GHIMPU, Valeriu MUNTEANU, Dorin CHIRTOACĂ dar şi mulţi alţii, inclusiv şi cei din diasporă.

În acelaşi timp, ţinem să menţionăm că CLP nu este în totalitate de acord cu poziţia preşedintelui GHIMPU în ceea ce priveşte relaţia cu domnii PLAHOTNIUC şi FILAT, dar credem că aceste lucruri sensibile trebuie discutate doar în cadrul democraţiei, dar şi al disciplinei de partid.

Clubul Liberal Paris are doar 3 ani de existenţă, dar credem că prin acţiunile noastre am demonstrat că putem face nu mai puţine lucruri decât oricare din organizaţiile teritoriale de partid. De aceea, credem că la viitoarele Consilii Naţionale trebuie să fie prezenţi reprezentanţi ai PL din diasporă.

Trăiască Neamul!

Vasile Calmaţui
Clubul Liberal Paris, preşedinte

Sursa: www.pl.md

Deciziile adoptate la şedinţa OTPL din or. Ştefan Vodă Discursul NEPRONUNŢAT al deputatului PL Ana Guţu la 5 martie 2013 în ziua cădertii guvernului AIE-2