Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali au participat la masa rotundă: “Încotro merge Moldova?” (Quo vadis Moldova)

|versiune pentru tipar||
PL / 19 aprilie 2013
Partidul Liberal

La 18 aprilie, Tineretul Liberal a participat la o masă rotundă cu tema: “Quo vadis Moldova?” (Încotro merge Moldova) în Sala Roşie din complexul Summit Events and Conference Centre.

Masa rotundă a fost organizată de Forumul European Liberal (European Liberal Forum) în cooperare cu ALDE Party. La dezbateri au participat Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Renaldas VAISBRODAS, consilier politic la Biroul preşedintelui ALDE; Mihai GHIMPU, Preşedintele PL, deputat în Parlament, Corina FUSU, vicepreşedinte PL, preşedintele OFL, deputat în Parlament şi Valeriu MUNTEANU, vicepreşedinte PL, preşedintele Fracţiunii Liberale în Parlament, Vitalie CATANA, specialist în Dreptul Constituţional.

Întreg evenimentul a fost moderat de Vasile BUTNARU, Directorul Oficiului Chişinău Europa Liberă, care i-a îndemnat pe tinerii liberali să adreseze cât mai multe întrebări pentru că prin dezbatere şi comunicare se poate ajunge la adevăr.

Datorită implementării Programului de activitate al Alianţei pentru Integrare Europeană “Integrare Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare”, Republica Moldova a făcut paşi mari spre UE. Din cauza denunţării Acordului de către V. FILAT şi a crizei politice rezultate după ce guvernul a primit vot de neîncredere, Europa se întreabă: Unde merge Moldova? Reieşind din aceste considerente, Forumul Liberal European a organizat această masă rotundă pentru tineri cu participarea experţilor în domeniu.

În cadrul discuţiei, oficialii au accentuat importanţa semnării Acordurilor de Asociere şi de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat în noiembrie 2013, la summit-ul de la Vilnius, moment crucial în aderarea republicii la Uniunea Europeană.

Dirk SCHUEBEL, şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, a menţionat că “Acordul de Asociere şi de Liberalizarea regimului de vize va ajuta Republica Moldova să facă procesul democratic ireversibil”.

Vitalie CATANA, specialist în Dreptul Constituţional a menţionat: “Valorile Europene au fost promovate în întreaga Europă de către liberali, ei sunt spărgătorii de gheaţă cărora le datorăm libertatea în exprimare, piaţa liberă, liberul schimb şi alte valori liberale fără de care nu ne putem imagina viaţa şi fără de care omul nu poate fi cu adevărat liber”.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Preşedintele OFL Corina FUSU a adus mulţumiri Forumului European Liberal pentru că sprijină diferite proiecte prin intermediul cărora promovează valorile liberale. D-na FUSU a menţionat mai multe conferinţe internaţionale organizate datorită sprijinului acordat de către Forumul European Liberal.

Mihai GHIMPU, prezent la eveniment, a afirmat: “Partidul Liberal va lupta până va duce schimbarea până la capăt şi va realiza visul european al cetăţenilor”.

Valeriu MUNTEANU, vicepreşedinte PL, Preşedintele Fracţiunii Liberale din Parlamentul Republicii Moldova a punctat că “Partidul Liberal va continua lupta împotriva corupţiei şi va face tot posibilul pentru a susţine Republica Moldova să îşi continue drumul spre integrare, pentru că aderarea la Uniunea Europeană rămâne a fi obiectivul prioritar al Partidului Liberal”.

Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este obiectivul major al Partidului Liberal, care îşi propune ca prin implicarea tuturor cetăţenilor şi, implicit, a tinerilor, Republica Moldova să parcurgă drumul european.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Comunicat de presă al Consiliului de reformare al PL Conferinţa de presă a Tineretului Liberal cu privire la trădarea unor foşti colegi de partid