Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Concertul în PMAN de 9 mai este o acţiune sfidătoare şi lipsită de respect faţă de populaţia băştinaşă

|versiune pentru tipar||
PL / 9 mai 2013
Partidul Liberal

Consiliul de Reformare al PL îşi exprimă dezacordul în legătură cu desfăşurarea concertului organizat de Ambasada Federaţiei Ruse în Piaţa Marii Adunări Naţionale în data de 9 mai 2013.

Considerăm aceste acţiuni drept sfidătoare, cinice, în spiritul tradiţiilor trecutului sovietic. Sunt acţiuni lipsite de respect faţă de cetăţenii Republicii Moldova şi faţă de memoria strămoşilor noştri, trecuţi prin calvarul războaielor, deportărilor, foametei organizate, colectivizărilor sovietice. Organizarea acestui concert în Piaţa Marii Adunări Naţionale este o profanare directă, PMAN fiind simbolul luptei de eliberare naţională.

Totodată, modalitatea în care au reacţionat autorităţile capitalei la solicitarea organizatorilor este una reprobabilă şi lipsită de demnitate.

Ne exprimăm deosebitul respect faţă de veteranii care au supravieţuit celui de-al doilea război mondial. În acelaşi timp, comemorăm părinţii şi buneii noştri căzuţi în luptele grele, oricare ar fi partea baricadei pentru care au luptat. Aceşti oameni nu au fost decât nişte victime nevinovate în conflagraţia mondială de atunci. În consecinţă, ziua de 9 mai ar fi creştineşte să fie o dată de comemorare in spirit european, dar nu de jubilare şi prilej de sărbătoare.

Consiliul de Reformare al PL
Sursa: reformapl.md

Manifestul Consiliului de Reformare a Partidului Liberal din RM Liberalii au sesizat Curtea Constituţională