Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Reprezentanţii Consiliului de Reformare al PL s-au întîlnit cu Stefan Fule

|versiune pentru tipar||
PL / 19 mai 2013
Partidul Liberal

La invitaţia dlui Štefan Füle, comisar european pentru extindere şi politică de vecinătate, reprezentanţii Consiliului de Reformare al PL, deputaţii Ion Hadârcă, Ana Guţu şi Oleg Bodrug au avut astăzi o întâlnire cu înaltul demnitar european. La întrevedere au fost abordate subiecte de interes major pentru menţinerea cursului pro-european al Republicii Moldova şi responsabilizarea clasei politice faţă de angajamentele asumate.

A fost împărtăşită îngrijorarea pentru situaţia prelungită a crizei politice în care se află Republica Moldova şi necesitatea formării urgente a guvernului pro-european. Înaltul demnitar european a confirmat încă o dată disponibilitatea comunitatăţii europene de a susţine proiectul european al Republicii Moldova, a formării cât mai rapide a guvernului şi refacerea capacităţii instituţiilor democratice de conlucrare în consens cu valorile europene şi crearea unui climat favorabil pentru evitarea alegerilor anticipate şi accelerarea cursului pro-european.

La rândul lor, reprezentanţii Consiliului Reformator PL au mulţumit distinsului oaspete pentru vizita efectuată în Republica Moldova la un moment crucial pentru destinul cetăţenilor ei şi au au subliniat disponibilitatea pentru un dialog constructiv, formarea unei noi majorităţi parlamentare şi a unei coaliţii pro-europene cât şi a formării unui guvern capabil să menţină cursul declarat.

Consiliul de Reformare al PL
Sursa: reformapl.md

Conducerea PL a avut o întrevedere cu Stefan Fule, Comisar European pentru Extindere şi Politica Europeană de Vecinătate Tinerii Liberali au participat la un Seminar de Instruire organizat cu sprijinul Partidului Liberal din Olanda