Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Tinerii Liberali au participat la un Seminar de Instruire organizat cu sprijinul Partidului Liberal din Olanda

|versiune pentru tipar||
PL / 21 mai 2013
Partidul Liberal

Tinerii din Partidul Liberal, în perioada 18–19 mai 2013, au participat la un Seminar de Instruire cu tema “Principiile şi Valorile Liberale”, organizat cu sprijinul colegilor Partidului Liberal din Olanda.

La Seminar au participat doi reprezentanţi ai Partidului Liberal din Olanda — în calitate de traineri, iar în calitate de invitaţi au fost prezenţi Valeriu Munteanu, Preşedintele Fracţiunii Liberale în Parlamentul RM, vicepreşedinte PL şi Victor Parlicov, Directorul ANRE.

Agenda Seminarului a inclus mai multe subiecte, cum ar fi, conceptul de teorie politică, fondatorii liberalismului, diferenţa dintre liberalismul clasic şi cel modern, dar nu în ultimul rând, este sau nu Republica Moldova un stat liberal.

În prima seară a Seminarului, Tinerii Liberali au avut o discuţie cu Ion Cebanu, Directorul general al Agenţiei pentru Silvicultură “Moldsilva”, preşedintele Organizaţiei Tineretului Liberal, despre rolul tinerilor în promovarea valorilor liberale şi naţionale, despre necesitatea formării unei elite intelectuale şi politice noi şi importanţa consolidării Partidului Liberal.

Tinerii din Partidul Liberal care au participat la Seminarul de Instruire au luat cunoştinţă de specificul Partidului Liberal din Olanda şi a politicii olandeze în ansamblu. Totodată, aceştia au fost informaţi despre eforturile Partidului Liberal la nivelul instituţiilor de stat de promovare şi implimentare a reformelor. Printre subiectele abordate la seminar au fost incluse principiile liberale precum: asigurarea dreptului la libera exprimare, egalitatea tuturor în faţa legii, statul de drept ş.a., dar şi situaţia politică actuală din Republica Moldova, soluţii de depăşire a crizei politice şi hotărârea definitivă a Curţii Constituţionale cu privire la extinderea competenţelor Prim-ministrului interimar şi a Guvernului demisionar.

Participanţii au avut ocazia să adreseze întrebări atât reprezentanţilor Partidului Liberal din Olanda, cât şi invitaţilor prezenţi la seminar.

Partidul Liberal aminteşte că Seminarul face parte din proiectul de instruire politică a Tineretului Liberal — Şcoala Liberală.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Reprezentanţii Consiliului de Reformare al PL s-au întîlnit cu Stefan Fule Liberalii din sect. Botanica au organizat un Seminar Public cu genericul: “Pace este UE! Prosperitate este UE! Moldova spre UE!”