Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Consiliul Teritorial PL Călăraşi s-a întrunit în şedinţă

|versiune pentru tipar||
PL / 25 mai 2013
Partidul Liberal

Astazi, 25 mai 2013, a avut loc Şedinta Consiliului Teritorial Călăraşi. La şedinţă au fost prezenţi şi Mihai Ghimpu, Preşedintele PL şi Veaceslav Untilă, vicepreşedinte PL, responsabil de Filiala Teritorială Călăraşi.

Situaţia politică din Republica Moldova şi cea din cadrul Partidului Liberal şi alegerea unui Preşedinte Interimar al Filialei Teritoriale Călăraşi pâna la convocarea Conferinţei Teritoriale au fost principalele subiecte de pe ordinea de zi a şedinţei.

Mihai Ghimpu a informat Consiliul Teritorial al PL Călăraşi despre situaţia politică creată în Republica Moldova dupa ce V. Filat a denunţat Acordul şi a distrus, astfel, AIE-2. Totodată, Preşedintele PL a facut o scurtă trecere în revista a situaţiei interne din Partidul Liberal. Cu referire la aceasta, Mihai Ghimpu a accentuat că situaţia internă din Partid este stabilă. “Suntem un partid unit şi mai puternic ca niciodată. Organizaţiile (Filialele) Teritoriale ale Partidului Liberal prin hotărârile Birourilor Permanente susţin activităţile şi deciziile Partidului Liberal şi condamnă vehement acţiunile de trădare ale aşa-zişilor «reformatori». Nimeni nu accepta propunerile grupului V. Filat — «reformatorii verzişori», iar intenţiile lor de dizbina şi Partidul nu au susţinerea filialelor, din contra, aceştia au fost respinşi la Dubăsari, Ungheni, Donduşeni, Cantemir, Glodeni, Soroca, Rezina, peste tot pe unde apar”, a menţionat preşedintele Partidului, M. Ghimpu.

Membrii Consiliului Teritorial PL Călăraşi au condamnat tentativa eşuata de scindare a partidului de către grupul pretins “reformator”. Membrii Consiliului Teritorial au declarat că susţin hotărârea Consiliului Republican de a-i elibera din funcţii şi a-i exclude din rândurile membrilor de partid pe cei care au trădat Partidul. Aceştia susţin cu vehemenţă şi poziţia Preşedintelui PL, Domnului Mihai Ghimpu, care deţine mandatul în urma alegerii Preşedintelui în cadrul Congresului III al Partidului Liberal.

Membrii Consiliului Teritorial Călăraşi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de ex-Preşedintele Filialei PL Călăraşi, Ştefan Chitoroagă, care a acţionat în susţinerea trădătorilor fără a se consulta cu membrii Consiliului.

Din cei 25 de membri ai Consiliului care au fost prezenţi la sedinţă, 15 au votat pentru alegerea unui Preşedinte Interimar al Filialei până la convocarea Conferinţei care va alege, ulterior, Preşedintele filialei. Astfel, în calitate de Presedinte Interimar al Filialei Teritoriale PL Călăraşi a fost ales Petru Cosoi, vicepreşedintele raionului Călăraşi.

De menţionat că, alegerea Preşedintelui Interimar a fost realizată în prezenţa fostului Preşedinte de Filială, Ştefan Chitoroagă, care a avut dreptul la replică şi a dat explicaţii în legatură cu decizia sa de a trece în rândurile tradatorilor.

La şedinta Consiliului Teritorial Călăraşi şi-a făcut apariţia şi grupul trădătorilor, dar membrii Consiliului nu le-au permis să participe la şedinţă întrucât aceştia nu mai sunt membri ai Partidului Liberal, conform deciziilor Consiliului Republican PL din 13 aprilie 2013.

Grupul trădătorilor s-a convins, repetat, fiind a doua oară la Călăraşi, că n-au nicio şansă să amăgească membrii Partidului, aşa cum le-a reuşit să-i amăgească pe unii Preşedinti de filiale. Minciuna poate da rezultate doar de moment, fapt confirmat de toate filialele Partidului Liberal, care au condamnat actiunile “reformatorilor verzişori”.

La final, Mihai Ghimpu a reiterat că “Partidul Liberal nu va putea fi oprit din lupta pentru Libertate, Dreptate şi Bunăstare şi va continua să promoveze valorile europene fără de care nu putem asigura integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeana”.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Trădătorii îşi continuă pelerinajul prin Republică Şedinţă liberală cu scaun în uşă