Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Şedinţă liberală cu scaun în uşă

|versiune pentru tipar||
PL / 25 mai 2013
Partidul Liberal

Astăzi, 25 mai 2013, la Călăraşi a fost convocată şedinţa Consiliului raional al Partidului Liberal care a avut pe agendă discutarea situaţiei în interiorul partidului şi atitudinea faţă de constituirea unei noi coaliţii de guvernare.

Pentru a participa la lucrările structurii raionale de partid au venit domnii Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal şi Veaceslav Untilă, vicepreşedinte, precum şi membrii Consiliului de Reformare a PL, deputaţii Ion Hadârcă, Ana Guţu, Oleg Bodrug, Anatol Arhire, Vadim Vacarciuc, Valeriu Saharneanu, ministrul Gheorghe Şalaru, viceminiştrii Boris Gherasim şi Ştefan Chitoroagă, care este şi preşedinte al filialei Călăraşi a Partidului Liberal.

Încă înainte de începerea şedinţei dl Ghimpu a atacat cu cuvinte licenţioase şi cu ingurii pe unii dintre deputaţii care fac parte din Consiliul de reformare, a dispersat membrii Consiliului raional în două tabere: cei care susţin grupul Ghimpu şi cei care sunt pentru reformarea partidului. Întro atmosferă de tensiune provocată de comportamentul domnului Mihai Ghimpu, susţinătorii acestuia s-au retras întrun birou separat, au blocat uşa cu scaune şi au interzis accesul în sală a deputaţilor şi celorlalţi membri ai Consiliului de Reformare.

Timp de aproape trei ore dl Ghimpu a proferat în adresa reformatorilor municuni, a lansat acuze dintre cele mai fabuloase şi s-a dedat unui interminabil discurs referitor la meritele lui istorice şi ridicării în slăvi a propriei persoane: cea care nu greşeşte niciodată, este iubită de întreg poporul şi se distinge prin clarviziune. Moderată de fostul poliţist Veaceslav Untilă, şedinţa grupului izolat de membri ai Consiliului raional au înscenat demiterea preşedintelui filialei Călăraşi a Partidului Liberal, dlui Ştefan Chitoroagă şi au ales, cu 15 voturi din totalul de 42 de membri ai Consiliului raional un alt preşedinte de filială.

La finele acestei şedinţe înscenate, dl Ghimpu şi-a excortat “simpatizanţii” către ieşirea din incintă pe o scară secundară pentru a-i feri să se alăture celor adunaţi în şedinţa cu membrii Consiliului de Reformare a PL.

Astfel, dl Ghimpu, prin comportamentul lui inflexibil şi iraţional a scindat practic organizaţia teritorială Călăraşi a Partidului Liberal şi a dat un semn clar că nu va admite în niciun caz înnoirea conducerii şi reformarea Partidului Liberal.

Consiliul de Reformare al PL
Sursa: reformapl.md

Consiliul Teritorial PL Călăraşi s-a întrunit în şedinţă Consiliul Republican PL s-a convocat în şedinţă