Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Valeriu Munteanu — Antecedentele Preşedintelui Timofti

|versiune pentru tipar||
PL / 27 mai 2013
Partidul Liberal

În urma unei idile intempestive cu bolşevicii lui Voronin, din vinerea Paştelui, PLDM, asemenea unei feciorăriţe, s-a ales cu un simplu herpes (zăbală) recidivant, însă dacă această aventură va continua, acesta riscă să se îmbolnăvească de boli venerice politice.

Încercarea liberal-democraţilor şi a comuniştilor de a egala în competenţe un Guvern demisionat cu un Guvern plenipotenţiar, nu este altceva decât o formă subtilă a uzurpării puterii în stat, infracţiunea cea mai gravă împotriva poporului.

Acţiunile degenerescente ale foştilor aliaţi politici verzi, sunt în disonanţă cu spiritul statului de drept şi pun în mare pericol viitorul european al Republicii Moldova.

Liniile roşii ale statului de drept au fost încălcate în mod deliberat şi repetat de către “grupul Filat!”, iar acum totul depinde de opţiunea lor: ori se retrag şi revin la normalitate, ori fac mai departe politică amestecată cu lături, scoţând Republica Moldova de pe drumul european, menţinându-ne astfel în sfera de influenţă a imperialismului rusesc.

Faptul că liberal-democraţii, au încercat să ascundă Decretele Preşedintelui Timofti privind revocarea lui M. Moldovanu şi a lui A. Şalaru şi Hotărârea Guvernului privind demiterea lui I. Cebanu, într-o ediţie specială a Monitorului Oficial de vineri, care nu a fost distribuită de dimineaţă adresanţilor (nici chiar la Curtea Constituţională nu era acest MO!), demonstrează că aceştia au “intenţii democratice serioase”. Acest episod regretabil, îmi alimentează convingerea că schimbul de experienţă dintre comunişti şi liberal-democraţi a fost unul productiv pentru acest tandem, nu şi pentru cetăţenii acestui chinuit pământ.

P.S. În ultima perioadă, în încercarea paternală de a-i intra în voie lui Vladimir Filat, Preşedintele Nicolae Timofti a călcat de mai multe ori peste Constituţie, acea linie roşie după care începe dictatura, uzurparea puterii în stat, teroarea, încălcarea drepturilor omului.

— Domnule Preşedinte Timofti, reveniţi la Constituţie, reveniţi la cetăţeni!

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Consiliul Republican PL s-a convocat în şedinţă Femeile liberale au participat la un seminar de instruire politică