Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Partidul Liberal împlineşte 20 de ani de la fondare!

|versiune pentru tipar||
PL / 5 septembrie 2013
Partidul Liberal

La 5 septembrie 1993 a fost fondat Partidul Reformei, al cărui succesor de drept şi politic este Partidul Liberal. În calitate de Preşedinte al Partidului Liberal, cu multă bucurie Vă adresez cele mai calde şi cordiale felicitări cu prilejul aniversării a 20-a a Partidului Liberal.

Astăzi se împlinesc 20 de ani de când Partidul Liberal luptă pentru promovarea valorilor liberale şi a intereselor naţionale, pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, pentru consolidarea democraţiei, a statului de drept şi a economiei de piaţă. Sunt 20 de ani de când ne-am asumat această luptă grea, care necesită mult curaj şi verticalitate, dar sunt convins că vom ieşi învingători, vom aduce schimbarea până la capăt şi cetăţenii republicii se vor bucura de Libertate, Bunăstare, Dreptate şi Unitatea neamului.

Multe obstacole am fost nevoiţi să depăşim în aceşti 20 de ani, dar acestea ne-au făcut mai uniţi, mai puternici, mai consolidaţi şi mai curajoşi.

Ţin să Vă mulţumesc, dragi colegi, pentru eforturile enorme pe care le depuneţi întru binele şi prosperarea societăţii. Vă mulţumesc pentru că sunteţi adevăraţi patrioţi şi luptători pentru neam şi cauză şi pentru că aţi rămas fideli valorilor şi credinţei Dumneavoastră. Le mulţumesc din suflet şi tuturor celor care susţin Partidul Liberal, susţin cauza pentru care luptă partidul şi au încredere că prin eforturi comune şi cu demnitate, vom parcurge cu succes drumul spre Integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

Lupta pentru a aduce schimbarea până la capăt şi a asigura un viitor european republicii este una extrem de grea, cei slabi — trădează, pleacă, NOI, însă — mergem înainte! Cu această ocazie, Vă doresc mult curaj, demnitate şi realizări fructuoase în cadrul partidului şi în domeniile Dumneavoastră de activitate.

Să ne dea Dumnezeu putere şi răbdare pentru a înfrunta cu demnitate toate obstacolele şi încercările din drumul nostru european!

Trăiască valorile liberale! La mulţi ani, tuturor membrilor PL!

Cu deosebit respect,

Mihai Ghimpu,
Preşedintele PL

Sursa: www.pl.md

Discursul Corinei Fusu, Vicepreşedinte PL, Deputat în Parlament, la Forumul Economic Internaţional din Polonia, 3–5 septembrie 2013 Veaceslav Untilă: Paravanul puterii