Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

13 ani fără Gheorghe Ghimpu

|versiune pentru tipar||
PL / 13 noiembrie 2013
Partidul Liberal

Fondatorul Mişcării de Eliberare Naţională, Gheorghe Ghimpu, a fost astăzi comemorat de Tineretul Liberal.

În ziua în care se împlinesc 13 ani de la trecerea în nefiinţă a ilustrului om politic, tinerii liberali au depus flori la mormântul lui Gheorghe Ghimpu din Cimitirul Central din Chişinău, au păstrat un minut de reculegere şi au depănat amintiri luminoase despre omul politic, parlamentarul, publicistul, disidentul şi marele patriot Gheorghe Ghimpu, care şi-a consacrat întreaga sa viaţă zbuciumată cauzei naţionale, devenind un simbol al acesteia.

La ceremonia de depunere de flori, au participat şi Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, fratele mult regretatului patriot Gheorghe Ghimpu; Ion Apostol, Secretar General al PL şi Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal, dar şi rudele apropiate ale marelui patriot Gheorghe Ghimpu.

Gheorghe Ghimpu este cel mai mare exemplu de înţelepciune, devotament şi curaj, fiind unul din fondatorii Mişcării de Eliberare Naţională, membru al Comitetului Executiv al Frontului Popular din Moldova, fondatorul şi Primul Preşedinte al Partidului Naţional Român, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, în anii 1990–1994 şi primul care a avut curajul pe 27 aprilie 1990, să dea jos drapelul sovietic şi să arboreze tricolorul pe clădirea Parlamentului.

Îl comemorăm astăzi pe cel care a savurat momentul gloriei din plin, cel care a fost şi va fi mereu un adevărat erou naţional!

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

La Tătărăuca Veche a fost dat în exploatoare un mini-teren de fotbal cu acoperire artificială Filiala Teritoriala PL Cimişlia îşi întăreşte poziţiile