Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Londra, întâlnire cu Diaspora

|versiune pentru tipar||
PL / 28 noiembrie 2013
Partidul Liberal
“Primii ani sunt grei, şi ca acasă, nu te simţi nicăieri!”
(Tiberiu Vidrascu)

Ieri, 27 noiembrie 2013, Deputarul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, şi Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte PL, au avut o întrevedere cetăţenii Republicii Moldova aflaţi la studii sau muncă în Londra. La întâlnire au participat peste 50 de tineri, studenţi şi angajaţi în câmpul muncii.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce vizează situaţia politică internă şi externă a R.Moldova, integrarea în UE, alegerile parlamentare din 2014, activitatea Guvernului ş.a.

Cei prezenţi la eveniment au subliniat că primii ani sunt foarte grei pentru Integrarea republicii în Uniunea Europeană. În acest context, M. Ghimpu a ţinut să precizeze că PL este un partid care reprezintă interesele cetăţenilor şi acţionează în numele viitorului European şi prosper al republicii. Preşedintele PL, ajutat de membrii diasporei, a enumerat iniţiativele şi acţiunile realizate de către PL, în vederea susţinerii Diaporei, printre acestea se enumeră: vinieta, taxele auto, semnarea acordurilor de protecţie socială prin asigurarea pensiilor migranţilor moldoveni care muncesc peste hotare etc.

La întrevedere, Mihai Ghimpu a argumentat participanţilor decizia Partidului Liberal de a nu-l vota pe V. Filat în calitate de Prim-ministru, după ce acesta a primit votul de neîncredere al deputaţilor PD şi PCRM, fiind acuzat de abuz de putere şi corupţie. “Partidul Liberal nu a dorit să se compromită alături de PD şi PLDM, întrucât pledează pentru adevăr, transparenţă şi deschidere totală faţă de cetăţeni. Este important să ne unim forţele, să ne consolidăm şi să ne mobilizăm în numele cauzei comune — Integrarea Europeană. Poziţia Partidului a fost dintotdeauna direcţionată către ziua de mâine şi continuarea cursului European. Cât priveşte acţiunile celor care au trădat, ei nu m-au trădat doar pe mine, dar mai grav este că au trădat aspiraţiile şi aşteptările oamenilor”, a mai menţionat Mihai Ghimpu.

Anatol Şalaru, Prim-vicepreşedinte PL, a accentuat: “Cuvântul decisiv vine din diasporă! Vă invit să fim împreună în munca deloc uşoara, dar nobilă, de edificare a republicii. Avem nevoie de caractere, perseverenţă, corectitudine”.

Mihai Ghimpu a mai completat: “Actele de corupere a alegătorilor trebuie să fie interzise, căci cetăţeanul trebuie să aleagă cu raţiune şi conştiinţă viitorul, dar nu cu pachetul de orez sau cartofi. Oferirea recompenselor pentru voturi înseamnă pentru mine umilinţă!”

Lucian Ghimpu, aflat şi el printre cei veniţi la întâlnire, a menţionat că cetăţenii trebuie sa judece politicienii nu după aparenţe, ci în esenţă.

Tinerii din diasporă au spus că apreciază mult eforturile Partidului Liberal şi au toată încrederea că acest partid va realiza schimbarea până la capăt întrucât a demonstrat, de nenumărate ori, capacitatea de rezistenţă, de luptă continuă pentru libertatatea şi bunăstarea oamenilor.

Preşedintele PL a mai subliniat: “În numele jertfirii de sine a buneilor, părinţilor noştri, dar şi pentru viitorul luminos al copiilor noştri, trebuie să fim uniţi şi consecvenţi în principiile şi valorile pe care le promovăm”. Totodată, Mihai Ghimpu a reiterat rolul important pe care îl are diaspora în elaborarea strategiilor de dezvoltare a republicii, dar şi de implementare a acestora.

Participanţii la întrevedere s-au arătat a fi mulţumiţi şi bine intenţionaţi după dialogurile purtate şi subiectele tratate cu Preşedintele şi Prim-vicepreşedintele Partidului şi şi-au manifestat interesul şi dorinţa de a se alătura în lupta pentru un viitor european.

La sfârşitul întrevederii, Mihai Ghimpu a adus mulţumiri participanţilor pentru prezenţă şi implicare în discuţii, stabilind şi câteva proiecte de viitor cu studenţii din Londra.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Corina Fusu: A sosit momentul să ne revizuim perceperea rolului bărbaţilor şi femeilor în societate Gheorghe Brega a înregistrat astăzi în Parlament un Proiect de Lege cu privire la stabilirea principiilor şi a cerinţelor generale ale legislaţiei privind siguranţa alimentelor