Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

La mulţi ani! Să ne trăiţi, Maestre Gheorghe Urschi!

|versiune pentru tipar||
PL / 18 ianuarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 18 ianuarie 2013, Maestrul Gheorghe Urschi, actor, regizor şi umorist din Republica Moldova, împlineşte onorabila vârstă de 66 de ani. Cu această ocazie, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi Prim-vicepreşedinţii Dorin Ghirtoacă, Primar General al mun. Chişinău şi Anatol Şalaru, l-au felicitat pe emeritul Artist al Poporului.

Liderii PL i-au dorit multă sănătate şi putere îndrăgitului actor, mulţumindu-i pentru munca depusă de-a lungul carierei, pentru curajul de care a dat dovadă de-a lungul anilor şi pentru verticalitatea de a spune lucrurilor pe nume.

Astăzi, la cea de-a 66-a aniversare, Maestrului Gheorghe Urschi i s-a conferit titlul de “Cetăţean de Onoare al municipiului Chişinău”, însemnele i-au fost înmânate de către Primarul General al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă, care l-a felicitat pe umorist, i-a dorit multă sănătate şi şi-a exprimat dorinţa de a fi cât mai curînd invitat la un spectacol susţinut de Dumnealui unde să încânte oamenii şi să culeagă aplauzele pe care le merită din plin.

Preşedintele PL l-a felicitate pe Maestru şi a precizat: “Vă rog să îmi îngăduiţi să adresez o caldă felicitare şi să mă înclin în faţa DVS, căci cu talent şi infinită dărurire, cu fervoare şi sacrificiu, în bătaia reflectoarelor sau în afara scenei, v-aţi închinat viaţa strălucirii teatrului, filmului şi românesc! Să nu uitaţi că lumea vă aşteaptă, întrucât umorul Dumneavoastră a adus multă lumină şi bucurie în casele lor. Sunteţi iubit, apreciat şi mult dorit pe scenă de foarte mulţi oameni”.

“La Mulţi Ani, Maestre! Vă mulţumim că aţi fost şi sunteţi sufleteşte alături de noi”, a subliniat Anatol Şalaru.

Actorul Gheorghe Urschi s-a născut la 18 ianuarie 1948, în satul Cotiujenii Mari, raionul Şoldăneşti. În 2012 umoristului i s-a oferit titlul de “Artist al poporului” pentru succese în activitatea de creaţie şi merite în dezvoltarea genului satirico-artistic. “Regele umorului”, Gheorghe Urschi, a adus voie bună spectatorilor sau telespectatorilor timp de 40 de ani, fie de pe scena teatrelor, fie de la ecrane.

La mulţi ani, D-le Gheorghe Urschi!

Cu ocazia zilei de naştere a ilustrului actor Gheorghe Urschi, regizor şi umorist din Republica Moldova, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, transmite următorul mesaj de felicitare:

Mult stimate D-le Gheroghe Urschi,

Aniversarea pe care o marcaţi astăzi îmi oferă prilejul să Vă adresez cele mai sincere felicitări şi să-mi exprim profunda gratitudine pentru devotamentul, dăruirea şi consecvenţa prin care V-aţi consacrat artei şi culturii româneşti.

Edward Bulwer-Lytton spunea că “Umorul este lumina solară a minţii”, iar talentul DVS nu a adus doar zâmbete, dar şi a educat! Subscriu în totalitate cuvintelor spuse de Gheorghe Pârlea — “Gheorghe Urschi este regele umorului din R. Moldova. El scrie piese, le regizează, şi tot el le joacă. Umorul lui nu este răutăcios. Ce să vă mai spun… Puţini sunt ca el. Le-aş sugera celor de la televiziune să-l tolereze, să nu-l scoată din grila de emisiuni, pentru că un al doilea Urschi nu avem”.

Vă doresc multă sănătate şi bucurie şi Vă exprim profunda mea recunoştinţă pentru că datorită talentului şi umorului DVS, faceţi lumea mai bună!

La mulţi ani, Domnule Gheorghe Urschi!

Cu deosebită consideraţiune,
Mihai Ghimpu, Preşedintele PL

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu au avut o întrevedere cu ES Dirk Schuebel Liberalii l-au comemorat pe Grigore Vieru