Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPL

Organizaţia Teritorială PL Orhei a convocat Conferinţa

|versiune pentru tipar||
PL / 26 ianuarie 2014
Partidul Liberal

Astăzi, 26 ianuarie 2014, s-a desfăşurat Conferinţa Organizaţiei Teritoriale PL Orhei. Şedinţa a fost deliberativă şi a avut următoarea ordine de zi:

  1. Raportul de activitate a Organizatiei Teritoriale Orhei a PL; Raportor Preşedintele O.T. Orhei a PL, Sergiu Miron;
  2. Alegerea Comisiei de numarare a voturilor;
  3. Alegerea Consiliului Teritorial Orhei a PL;
  4. Alegerea Preşedintelui Organizaţiei Teritoriale Orhei a PL;
  5. Alegerea Vicepresedintilor si a Secretarului-coordonator a Organizatiei Teritoriale Orhei a PL;
  6. Alegerea Biroului Permanent Teritorial Orhei a PL;
  7. Alegerea Comisiei Teritoriale de Cenzori;
  8. Alegerea Comisiei de Etica si Disciplina;
  9. Alegerea delegatilor la Congresul Partidului Liberal din R. Moldova;
  10. Situatia Social Politica din R. Moldova; Presedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu;
  11. Diverse.

La Conferinţă a participat, pe lângă delegaţi, şi Preşedintele Partidului, Mihai Ghimpu.

În raportul de activitate, prezentat de Dl. Sergiu Miron, au fost evidenţiate realizările Organizaţiei Teritoriale în cei 4 ani de activitate. Printre care, Preşedintele Filialei PL Orhei a accentuat:

După prezentarea raportului, Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a adus la cunoştinţa delegaţilor Conferinţei situaţia socială şi politică din republică, motivele reale pentru care cei 7 deputati filatelişti au scindat fracţiunea şi situaţia internă din PL. Mihai Ghimpu a menţionat că: Cei care încearcă să dezbine şi PL aşa cum au făcut cu Fracţiunea Partidului s-au convins că în Partidul Liberal sunt puţini trădători, doar ei şi câţiva ca şi dânşii, ceilalţi 99,9 la sută — adevăraţi patrioţi şi adevăraţi liberali. Situaţia din Fracţiunea Parlamentară a Partidului Liberal, creată de Kremlin prin agenţii săi, a unit membrii şi mai mult. Partidul a devenit şi mai puternic, şi mai optimist în realizarea programului său, fiindcă politica partidului este nu pentru străini şi pentru bani, ci pentru oameni, pentru cauza europeană şi pentru cauza naţională.

Iată de ce avem datoria să preţuim şi să luptăm şi mai mult pentru valorile liberale, nationale, care, de fapt, înseamnă totul pentru om. Datoria noastra este, să nu permitem, in nici intr-un caz, agenţilor, oportuniştilor, să profaneze aceste valori.

Preşedintele a mai menţionat că “PL este partidul care reprezintă cauza europeană şi cauza naţională, şi noi nu vom admite ca şi de această dată să ne fure Kremlinul cursul european, ca în 1999. Am reuşit împreună să realizăm multe, dar aceasta nu trebuie să ne facă să nu mai continuăm Lupta. In ciuda tuturor greutăţilor, sa câştigat mai multe bătălii:

Din pacate, în plan social puţin s-a reusit, dar pentru ca să fie majorate salariile, pensiile şi bursele e nevoie să avem o creştere bruscă a economiei, ceea ce nu este posibil să o faci atunci când totul se fură, iar organele de drept sant controlate de către cei ce deţin puterea.

Iată de ce trebuie scoşi de pe arena politică cei care încearcă să ne împiedice să schimbăm lucrurile pentru ca să trăiască şi cetăţenii bine, nu doar cei de la conducere, ei nu trebuie să fie toleraţi printre noi”.

Delegaţii Conferinţei au hotărât:

De asemenea, Conferinţa a ales membrii Consiliului Teritorial al Organizaţiei, membrii Biroului Permanent, membrii comisiei de cenzori şi etică şi disciplină şi a delegat participanţii la Congres.

Mihai Ghimpu a ţinut să mulţumească membrilor şi simpatizanţilor PL pentru încrederea acordată, pentru muncă, devotament, demnitate şi curaj. “Ma mândresc că nicio filiala PL nu a trecut de partea trădătorilor, toate filialele pe care le-am construit împreună sunt în continuare ale Partidului. Dragi colegi, eu niciodată în viaţă nu mi-am dorit o funcţie în locul Libertăţii, Adevărului, Dreptăţii şi Unităţii neamului. Cea mai mare avere este naţiunea, omul şi urmaşii noştri — copii, dintre care unii au necesarul, dar n-au părinţii alături, iar alţii îi au pe părinţi lângă ei, dar nu au necesarul. Vă chem sa luptam si să trăim cu demnitate, căci doar aşa vom trăi bine, liberi şi uniţi”, a conchis la final Preşedintele PL.

Preşedintele PL a decernat Dimplome pentru merite deosebite şi contribuţie în cadrul Partidului Liberal pentru: Ruslan Vascan, Dorin Zghibarţă, Viorica Bulgac, Dumitru Ionascu, Anton Surchicin, Constantin Boldisor, Nona Camencean, Maria Strasnic, Valentina Derevenco, Valeriu Plamadeala, Lidia Sclifos, Evstafiev Raisa, Aurelia Patrenichi, Zinaida Frunze şi Alexandru Caraman.

Departamentul Imagine şi Comunicare al PL
Sursa: www.pl.md

Conducerea PL a avut o întrevedere cu Dacian Cioloş, Comisar European pentru Agricultură şi Dezvoltare Organizaţia Primară PL din or. Durleşti s-a convocat în Adunare Generală